CiU i Perearnau deixen el POUM de Campdevànol per després de les municipals

L'oposició, en majoria, força la retirada de l'aprovació del text refós de l'ordre del dia

Arnau Urgell
16 d'abril del 2011
CiU i Ramon Perearnau van tombar el text refòs del POUM.
CiU i Ramon Perearnau van tombar el text refòs del POUM. | Arnau Urgell
CiU i Ramon Perearnau van tombar el text refòs del POUM. Foto: Arnau Urgell

L'entrada en vigor del POUM de Campdevànol haurà d'esperar, com a mínim, fins a després de les muncipals. I és que tal i com avançava aquest mitjà, finalment els cinc regidors de CiU i Ramon Perearnau, van forçar la retirada de l'aprovació del text refós de l'ordre del dia del ple d'aquest divendres. D'aquesta manera, l'expulsió del regidor no adscrit ha acabat costant a l'equip de govern dues grans factures: no aprovar els pressupostos 2011 i no poder tancar la carpeta del POUM iniciada fa set anys i mig.

L'alcaldable convergent Joan Manso va recórrer a l'article 92 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic (ROF) de les corporacions locals per demanar la retirada de l'ordre del dia d'un punt que no comptava amb el suport necessari del ple. En aquest sentit, va lamentar que s'intentés aprovar a les portes de la campanya electoral i amb només quinze dies per estudiar-ho després de set mesos des de l'aprovació definitiva per la Comissió Territorial d'Urbanisme. “Que hi haguessin 35 esmenes d'Urbanisme mostra que el POUM no estava ben plantejat” va argumentar. A més, va considerar que després de set anys i mig no vindria de dos mesos.

Per la seva banda, l'alcaldessa Núria López va fer una darrera “crida a la responsabilitat” a l'oposició. En aquest sentit va lamentar que la suspensió de l'aprovació del POUM tindria conseqüències pels veïns congelant entre altres la legalització del circuit de motocròs, la millora de la colònia Pernau o dels habitatges del barri de Sant Cristòfol. López va lamentar que CiU no hagués aportat alternatives per aportar el text refòs i va assenyalar que per molt que s'acostin eleccions “no tot s'hi val”. Mentrestant, el tinent d'alcalde i regidors d'ICV, Ferran Martínez, comparava l'actual situació amb la moció de censura que va patir fa cinc anys. “Vostès van dir que no s'aprofitarien de la minoria i ho estan fent; la història es repeteix” va afirmar.

Perearnau hi posa un punt d'intriga

Abans de començar el ple estava clar que la carpeta del POUM no es tancaria –fos amb el punt retirat de l'ordre dia o amb una votació normal-. Tot i això, la sessió extraordinària va començar sense la presència del regidor no adscrit Ramon Perearnau.

Finalment Perearnau va arribar uns 15 minuts tard explicant que havia tingut una avaria amb el cotxe. El regidor expulsat de l'equip de govern es va queixar que havia trucat per demanar que l'esperessin però ningú li havia agafat el telèfon. “No tot s'hi val” va afirmar visiblement enfadat. El regidor no adscrit també va lamentar que es dugués al ple una proposta que no comptava amb el suport majoritari per “fer un espectacle”.

Tot plegat, a poques hores per tancar el termini per presentar candidatures. Perearnau ha de decidir si s'acaba presentant a les eleccions al capdavant de Pagesos per la Dignitat Rural Catalana (PDRC) –hores d'ara tot apunta que sí- i esdevenir la cinquena llista de Campdevànol.