La música que ens agermana

El Cants i cants de Llaés aplega un centenar de persones d'arreu dels Països Catalans amb l'Alguer com a gran protagonista

Redacció
11 d'abril del 2011
Els Randellaires amb bona teca entre música i danses.
Els Randellaires amb bona teca entre música i danses. | Santi Llagostera
Els Randellaires amb bona teca entre música i danses. Foto: Santi Llagostera

L'Alguer va ser el gran protagonista del Cants i cants, la trobada de cantadors que se celebra a l'Hostal la Serra de Llaés, que va reunir dissabte vora un centenar de persones. La festa de la música tradicional del Ripollès, que enguany arribava a la sisena edició, s'emmarcava en el calendari d'actes dels desè aniversari dels Randellaires.

Enguany el convidat era l'alguerès Claudi Gabriell Sanna que va impartir un taller sobre la música de la ciutat catalana de l'illa de Sardenya. El seminari es va fer per primera vegada a la pallissa de Llaés. Per altra banda, el formenterenc Jordi Riera, va ensenyar a tots aquells que s'havien reunit a l'hostal la Serra el ball pagès, tot ballant-lo i tocant amb unes castanyoles. La festa, que es va allargar fins a la matinada, va tenir un any més les barretines randellaires com a protagonistes.

Per altra banda, a més de música i balls, el ripollès Eudald Alabau es va afegir a la festa fent un muntatge amb espelmes per tot el recinte exterior de Llaés. I tot plegat, amanit amb uns bons àpats com els que mostren els Randellaires a la fotografia.