Albert Bosch, a les portes d'acabar la Marathon des Sables entre els 100 primers

Ha finalitzat la ultramarató amb una meritòria 104a posició. El ripollès Josep Arimany ha acabat el 318è

10 d'abril del 2011
L'equip Sables.cat liderat per Albert Bosch ha completat la Marathon des Sables. | Albert Bosch
L'equip Sables.cat liderat per Albert Bosch ha completat la Marathon des Sables. Foto: Albert Bosch

El santjoaní Albert Bosch ha estat a punt de quedar entre els 100 primers classificats de la Marathon des Sables. L'objectiu inicial de l'aventurer i empresari era acabar entre els 150 primers de 1.000 classificats però, com és habitual a les competicions en les quals participa, ha anat de menys a més i ha intentat fins al darrer dia entrar en el TOP-100. De fet, la primera etapa va acabar 159è i al llarg de la setmana ha aconseguit escalar posicions. El resultat final és significativament millor que la seva primera participació, l'any 2009, en la qual va acabar la ultramarató com a 246è classificat.

Bosch ha liderat l'equip Sables.cat que ha aconseguit que els seus set components finalitzessin la prova, de 250 km dividits en set etapes. El ripollès Josep Arimany ha estat 318è mentre que per equips, el Sables 1 -format per Albert Bosch, Quim Tribó i Jordi Font- ha acabat en una meritòria 13a posició de 49.

La prova no ha "decebut" en duresa. A la complexitat de la prova s'hi ha afegit segons els membres de Sables.cat un recorregut amb moltes dunes i zones de sorra o terreny tou que feien molt difícil poder avançar; temperatures molt altes que han arribat en alguna etapa als 48ºC; i dos dies de tempesta de sorra han complicat molt tant córrer com fer vida al campament amb unes mínimes condicions de comoditat i higiene.