CiU vol enterrar del tot els tripartits a les municipals

Les darreres confirmacions: Anna Colomer (Setcases), Imma Constants (Queralbs), Paquita Pastoret (Vilallonga), Josep Llimós (les Llosses), Xavier Aulinas (Ogassa), Josep Palos (Sant Pau) i F. Rossell (Toses)

Arnau Urgell
09 d'abril del 2011
CiU ja té lligats 18 caps de llista pel 22-M.
CiU ja té lligats 18 caps de llista pel 22-M. | Arnau Urgell
CiU ja té lligats 18 caps de llista pel 22-M. Foto: Arnau Urgell

CiU afronta les municipals del 22 de maig com una revàlida. Vol confirmar al “territori” la gran victòria assolida a les eleccions al Parlament i que en el cas del Ripollès els va suposar superar el 50% de vots a 15 dels 19 municipis (i guanyar als altres quatre). En aquest sentit, tant Oriol Pujol com Eudald Casadesús –que van ser els padrins dels candidats nacionalistes- van fer una crida a enterrar la “cultura del tripartit” de les dues darreres legislatures. “Ens van treure de tot arreu però no van aconseguir l'objectiu de fer-nos desaparèixer ja que vam resistir gràcies a tenir gent a tots els municipis” va clamar el president de CDC de les comarques gironines. Una “estratègia” que a la comarca s'ha concentrat a Ripoll, Campdevànol (tot i que en menor grau) i, sobretot, al Consell Comarcal.

CiU va reunir unes 200 persones al Comtal de Ripoll –l'aforament va quedar a la meitat però ha estat l'acte amb més assistència a la comarca comptant tant les eleccions al Parlament com aquesta precampanya-. Els presidents de CDC i UDC, uns compenetrats Xavier Cima i Miquel Rovira, van presentar bona part dels 18 candidats de la federació a la comarca (Pardines continua sent el taló d'Aquil·les dels nacionalistes). Si abans de l'acte n'hi havia onze de confirmats –Daniel Birba (Camprodon), Josep Coma (Molló), Joan Manso (Campdevànol), Marc Prat (Ribes de Freser), Raimon Traver (Sant Joan), Jeroni Marín, (Planoles), Jordi Munell (Ripoll), Jordi Simon (Campelles), Eudald Picas (Gombrèn), Jordi Vergés (Vallfogona) i Llorenç Rigat (Llanars)– la presentació va servir per anunciar-ne set més.

La principal novetat és la d'Anna Colomer, que intentarà retenir l'alcaldia de Setcases que fins ara ostentava Jaume Busquets. Tambe hi ha relleu a les Llosses –Josep Llimós en el lloc de Josep Maria Pujals- i a Sant Pau de Segúries –Josep Palos en comptes de l'exalcalde Bartomeu Sau-. La regidora Imma Constants buscarà el sorpasso a Queralbs mentre que la incombustible Paquita Pastoret optarà al seu quart mandat a Vilallonga. Per altra banda, l'exalcalde d'Ogassa Xavier Aulinas seguirà al front de la llista convergent tal com farà l'actual batlle de Tosses, Francesc Rossell.

Jordi Munell, alcaldable de Ripoll, va parlar en noms dels seus 17 companys caps de llista. En un discurs sense crítiques als altres partits –tasca que va recaure en Oriol Pujol i Eudald Casadesús- va exposar tres dels seus eixos de campanya. El principal, com no podia ser d'altra manera, la necessitat de posar el consistori al servei de les iniciatives empresarials, el famós business friendly d'Artur Mas. Així mateix, va reclamar eines de suport al món educatiu i la seva relació amb les empreses, i posar tot l'esforç en el repte del 2013 en el qual Ripoll serà Capital de la Cultura Catalana. Munell, que va atribuir la paternitat de la idea a CiU, va demanar als altres caps de llista que tota la comarca s'impliqués en aquest esdeveniment.