Recullen signatures contra la pèrdua de zona verda en una plaça de Sant Joan

Els veïns es mostren contraris a la instal·lació de màquines per fer esport a la plaça San Luís Potosí

Arnau Urgell
08 d'abril del 2011
Plaça San Luis Potosí
Plaça San Luis Potosí | ElRipolles.info
Els veïns protesten per la pèrdua de gespa a la plaça San Luis Potosí Foto: ElRipolles.info

Un grup de veïns ha iniciat una recollida de signatures contra la pèrdua de zona verda a la plaça San Luís Potosí, a la zona d'eixample de Sant Joan de les Abadesses. Els promotors es queixen que la instal·lació de màquines per fer esport per a la gent gran, els denominats parc saludables, suposaran l'eliminació de la meitat de la gespa existent en aquest espai.

En aquest sentit consideren que es tracta de l'únic espai amb gespa a l'interior de Sant Joan molt concorreguts per famílies amb nens per jugar. Els veïns que han iniciat la recollida de signatures consideren que els aparells s'haurien d'instal·lar en altres punts del poble com el carrer Manigosta –entre el carrer Mare de Déu del Prat i Jaume I- o la zona de la Coromina.

Les obres han començat aquest mateix matí segons s'informa en un grup del Facebook creat contra el projecte. Carles Martínez, veí de la zona i membre de la secció local d'ERC, ha considerat que l'inici dels treballs és una mostra de "males arts de l'Ajuntament". "Sempre paguen els mateixos, els nens, que no voten" ha afegit a les xarxes socials.

L'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, s'ha limitat a explicar que el parc saludable afecta un "perímetre limitat" de la plaça que s'ha considerat "òptim" tenint en compte la superfície globlal de l'espai. En aquest sentit ha afegit que una vegada s'hagin instal·lat les màquines es procedirà a replantar la gespa. Roqué no ha volgut valorar l'oportunitat de la recollida de signatures però s'ha mostrat obert a donar tanta informació com calgui del projecte.