TVC no posa data a l'arribada d'Esport 3 a tot el Ripollès

El Consell Comarcal va demanar explicacions a la CCMA pel fet que bona part de les valls de Ribes i de Camprodon no reben el canal esportiu

Redacció
07 d'abril del 2011
Televisió de Catalunya no posa data a la recepció del canal Esport 3 al conjunt del Ripollès. Així ho ha comunicat el denominat defensor de l'audiència de la Corporació de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després d'una queixa per escrit del Consell Comarcal del Ripollès. Veïns i alcaldes de les valls de Ribes i Camprodon fa temps que es queixen ja que no poden veure el canal esportiu de TVC.

Carles Pérez, defensor de l'audiència, ha explicat que la voluntat de la direcció és assolir el 100% de cobertura territorial -actualment és del 90%- però hores d'ara no hi ha cap calendari per la instal·lació de repetidors que ho permetin. Tot i això, considera que la direcció és coneixedor de la deficiència i que tenen "voluntat de posar-hi remei". El defensor de l'audiència, a més, es compret a insistir amb la qüestió i està d'acord amb el Consell Comarcal amb el fet "que no és just que part dels ciutadans de la comarca no puguin gaudir dels programes i transmissions" d'aquest canal públic.

Des del febrer sense Eurolliga ni ACB

Esport 3 va engegar oficialment el mes de març. Després d'un període de proves el nou canal va assumir tota la programació esportiva de l'antic canal 33. Aquest fet provoca que a tota la vall de Ribes i en bona part de la vall de Camprodon excepte a la seva capital i a Molló s'hagi quedat sense veure esdeveniments com l'Eurolliga de bàsquet, l'ACB, el futbol de Segona Divisió A i B, la Copa del Rei d'hoquei patins o l'Eurolliga d'handbol entre altres.

Esport 3 està inclòs en el segon múltiplex per la TDT de Televisió de Catalunya. Des de finals de desembre es pot sintonitzar al Baix Ripollès gràcies a l'antena del Catllar mentre que a Camprodon -a través del sistema de cable local- i a Molló arriba des de Rocacorba. Inclou TV3 en alta definició, IB3, una carta d'ajust del Canal 9 i Esport 3.

Fins al febrer tota la programació d'Esport 3 es podia veure simultàniament a TV3 i especialment al Canal 33. Tanmateix, amb l'estrena oficial excepte el futbol de Primera Divisió, la Champions -i la Fórmula 1, tota la resta d'esports s'emeten exclusivament pel nou canal.
 
Mentrestant, una alternativa es veure la programació esportiva que no arriba a la TDT a través del web d'Esport 3 -per aquelles esdeveniments en els quals la cadena tingui drets d'emissió a Internet-.