Ripoll permetrà ascensors a les voreres de Sant Pere

Acorden modificar el POUM per permetre'n també la construcció en patis interiors del conjunt del municipi

Redacció
06 d'abril del 2011
Els edificis del Sindicat (esquerra) podran tenir ascensors a les voreres.
Els edificis del Sindicat (esquerra) podran tenir ascensors a les voreres. | Arnau Urgell
Els edificis del Sindicat (esquerra) podran tenir ascensors a les voreres. Foto: Arnau Urgell

Ripoll modificarà el seu Pla d'ordenació urbanització municipal (POUM) per mitigar un dels grans dèficits en l'àmbit de l'habitatge, la manca d'ascensors en blocs de pisos. El canvi més espectacular és el que permetrà construir-ne a les voreres dels blocs del Sindicat, al barri de Sant Pere. Per altra banda, quan acabi el procediment també se'n podran ubicar als patis interiors del conjunt del terme municipal.

El darrer ple de l'Ajuntament de Ripoll va enviar cap a Urbanisme l'expedient per poder situar ascensors a les voreres de cinc blocs del barri de Sant Pere, entre els carrers Filadors i Fargaires, just al davant de la residència d'avis. Es tracta de l'única solució per la impossibilitat de situar-lo a l'interior de l'edifici. Una alternativa que ja es va adoptar al barri de l'Estació de Campdevànol.

El regidor d'Urbanisme i Barris, Eudald Casas, va garantir l'accessibilitat del carrer tant per la vorera contrària com pel fet que es tracta de carrers “amb baixa intensitat de trànsit”. La instal·lació dels ascensors podria beneficiar-se d'ajudes de fins al 70% d'ADIGSA.

En el mateix ple es va aprovar una segona modificació puntual que de manera general permetrà l'ubicació d'ascensors en els patis interiors d'edificis que no disposin d'elevadors. Per altra banda, Urbanisme permetrà mitjançant un “permís especial” que se n'instal·li un a l'edifici de la colònia Rocafiguera, a mig camí de Ripoll i Campdevànol.