CiU de Planoles aposta finalment per Jeroni Marín com a cap de llista

L'exalcalde Lluís Rodríguez es mossega la llengua sobre Eva Salmerón: “S'ha canviat de bàndol, ella mateixa”

Arnau Urgell
05 d'abril del 2011
Jeroni Marín Surroca serà finalment el cap de llista de CiU de Planoles. Tot i que inicialment l'escollida era Pura Bover –el partit a nivell comarcal ho havia confirmat i ella no ho havia negat-, la directora de l'alberg planolenc acabarà sent la número 2. Tant el candidat com l'exalcalde Lluís Rodríguez han negat qualsevol interpretació política i ho han atribuït a la major disponibilitat de temps.

Marín té 37 anys és historiador viu a cavall de Planoles, Ripoll i Vic. El candidat nacionalista, que és independent, ha explicat a ElRipollès.info que “feia temps que s'ho pensava i que ara era un bon moment per assumir aquest repte”. No ha estat mai regidor però durant 11 anys va formar part de la Comissió de Festes del poble. Jeroni Marín, que ja té lligats les sis persones que l'acompanyaran, afirma “sentir-se molt recolzat per la llista”. Només continua un regidor, Agustí Consants, mentre que Lluís Rodríguez no en forma part.

Amb la tria de Marín els nacionalistes esperen assolir l'estabilitat a Planoles. Després de 12 anys amb Lluís Rodríguez com a alcalde, CiU va veure com el batlle Josep Fernández havia de dimitir després de destapar-se presumptes irregularitats administratives. El càrrec el va assumir Eva Salmerón que va decidir no presentar-se després de fracassar el projecte de fer una llista unitària amb l'oposició. Quan ja s'havia donat per fet l'elecció de Pura Bover, es va anunciar que Salmerón encapçalaria Gent per Planoles, una formació independent amb els membres de l'oposició. Lluís Rodríguez, que de moment es mossega la llengua sobre aquest darrer moviment, s'ha limitat a dir: “els fets són impepinables, s'ha canviat de bàndol, ella mateixa”.

Llista CiU Planoles (2011)

1. Jeroni Marín Surroca
2. Pura Bover
3. Txema de Planès
4. Xevi Ortés
5. Agustí Constants
6. Eduard Córdoba
7. Cisco Bondia

Llista CiU Planoles (2007)

1. Josep Antoni Fernández Cid
2. Jordi Bober Perpinyà
3. Eva Salméron Mateu
4. Lluís Rodríguez Pont
5. Agustí Constants Hubac
6. Maria Josefa Mañosa Serrats
7. Pere Miquel Rigola Tor

Suplents
8. Josep Ramon Sirvent Montaño
9. Carles Grabulosa Palma
10. Jaume Vilardell Bober