Llet Nostra ven la gestió de la planta de producció de Vic

La marca continuarà envasant a Vic i controlant el procés

osona.com
30 de març del 2011
Vista de la planta de producció de Llet Nostra a Vic.
Vista de la planta de producció de Llet Nostra a Vic. | Adrià Costa
Vista de la planta de producció de Llet Nostra a Vic. Foto: Adrià Costa

Llet Nostra, la marca que agrupa sis cooperatives catalanes entre les quals la de Vallfogona, ha venut al grup basc Iparlat el 62,5% del capital de Llet de Catalunya, la companyia que explota el seu centre de producció que envasa a Vic, segons publica Expansión.com . D’aquesta manera, l’empresa es desvincula de la gestió d’envasat i concentrarà els seus esforços en l’àrea de comercialització, que és la seva raó de ser. Tot i això, Llet Nostra continuarà envasant la llet a Vic i continuarà controlant el procés, segons han informat a Osona.com fonts de l'empresa. En principi, només es tracta d'un intercanvi d'accions que no afectarà els treballadors.

“Només hem sortit de la societat de gestió d’una planta”, expliquen fonts de Llet Nostra, que remarquen que la venda no suposarà cap canvi en el seu projecte inicial. Es tracta, segons l'empresa, d'una estratègia per "seguir creixent".

Llet Nostra considera que ja no és necessari mantenir-se en el capital que gestiona el centre d'envasat, que té previst fer unes determinades inversions per optimitzar els costos. Això permetrà a la planta ampliar la seva capacitat per elaborar marques blanques, entre d'altres opcions.

Llet Nostra es va crear el 2003 amb l'objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders de 225 explotacions i n'aglutina el 30% del conjunt del país. La formen les cooperatives de Vallfogona, Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí, Lletera de Mollerussa i Grup Lleter de Banyoles.

Més informació a Expansión.com