Jaume Teixidó intentarà que el PP torni a l'Ajuntament de Ripoll després de 12 anys

Arnau Urgell
29 de març del 2011
Jaume Teixidó Boada protagonitzarà el nou intent del Partit Popular per aconseguir representació a l'Ajuntament de Ripoll després de tres legislatures d'absència. Teixidó, de 55 anys i pintor de professió, fa un any que viu a Ripoll però encara està empadronat a Campdevànol. De fet, fa quatre anys va anar de primer suplent a la llista de CiU d'aquest municipi.

Teixidó també ha estat relacionat amb la Plataforma per Catalunya. Tal i com ha explicat a aquest mitjà fa 15 anys va ajudar Josep Anglada en els inicis del partit autodenominat “identitari” a Vic. De fet, li van oferir ser cap de llista de la PxC a Ripoll però ho va rebutjar pel “seu compromís amb el PP”. Tant ell com el dirigent del partit a Ripoll, Manuel Belda, es mostren “il·lusionats” amb aconseguir representació i consideren que la irrupció de la formació d'Anglada no els afectarà en excés.

A les darreres eleccions el PP a la capital del Ripollès es va quedar amb només 183 vots –el pitjor resultat amb números absoluts- en una llista que va encapçalar Pere Munell. Posteriorment, el candidat popular va abandonar el partit i va fer el salt a Reagrupament. El 1995, quan Manuel Belda va ser escollit regidor, va obtenir 351 vots. Tanmateix tres anys després va dimitir per les pintades amenaçadores que van aparèixer a la vila.

Amb Jaume Teixidó els populars ja han anunciat tres candidats (Pau Romero a Sant Joan i Ricard Morer a Camprodon) i a les properes hores intentaran tancar la llista de Campdevànol que podria encapçalar Ricard Resplandí.

Cinc candidats confirmats

A Ripoll ja hi ha cinc candidats confirmats. Els tres que aspiren a reeditar presència al consistori -Jordi Munell (CiU), Teresa Jordà (ERC) i Enric Pérez (PSC)- se saben des de fa mesos. Els darrers dies s'han confirmat els noms de Jaume Teixidó (PP) i Xavier Fernández (PxC) mentre que, tot i que no hi ha confirmació oficial, tot sembla indicar que Joan Baz serà el cap de llista d'ICV.