Jordi Vilarrodà: «SJA és la revista dels santjoanins»

Presenten el número 1 de la nova revista de Sant Joan que té els seus habitants com a protagonistes

Redacció
29 de març del 2011
SJA ja és una realitat.
SJA ja és una realitat. | Jaume Dial/SJA
SJA ja és una realitat. Foto: Jaume Dial/SJA

SJA ja és el carrer. Després de la presentació de diumenge, aquests dies se n'està repartint el número 1 per totes les cases de Sant Joan de les Abadesses. “SJA és la revista dels santjoanins” explica el periodista Jordi Vilarrodà, membre de consell de redacció. I és que més enllà d'un lema –i del subtítol de la publicació- la voluntat dels seus impulsors és que els habitants de la vila siguin els protagonistes d'unes notícies que, tenint en compte la periodicitat semestral, opten pels reportatges i els articles de fons.

La publicació SJA és una iniciativa de l'Ajuntament que és l'encarregat d'editar-la. Els continguts en canvi els decideix un consell de redacció format per dos periodistes, el mateix Vilarrodà i Esther Rovira, però també amb gent de diversos àmbits de la vila. Vilarrodà explica que abans de decidir tirar-ho endavant van demanar el compromís de tots els grups polítics per assegurar-ne la seva continuïtat. “La periodicitat inicial és semestral però no descartem que augmenti” ha explicat el periodista. A partir del número 2, caldrà pagar 1,5 euros.

Les eleccions marquen el primer número



Cada número d’SJA s’obrirà amb un reportatge tractat a fons. En aquest cas, davant de la proximitat de les eleccions municipals, es fan entrevistes als caps de llista de les cinc candidatures que es presentaran, acompanyades d’una anàlisi del comportament electoral de Sant Joan en els comicis locals des del 1979. La revista també conté articles sobre l’Any Maragall, els 40 anys del Trial de Santigosa o la nova gespa del camp de futbol, entre altres temes.



També s’inicia una secció amb un doble retrat de santjoanins, un que n’hagi marxat i visqui lluny, paral·lelament a un altre que hi hagi vingut a viure. SJA també contindrà un apartat especial dedicat al sector econòmic, en aquest cas amb el retrat d’un botiguer que es jubila, un reportatge sobre una nova granja de pollastres ecològics i les notícies de les obertures de nous establiments comercials.



L’acte de presentació del número 1, que es va celebrar diumenge al Palau de l'Abadia, va comptar amb les intervencions de l'alcalde Ramon Roqué i Montserrat Tallant, regidora de Cultura, i amb l'apadrinament del periodista santjoaní, de Catalunya Ràdio, Àlex Bosch.

D'esquerra a dreta: Montserrat Tallant, Jordi Vilarrodà, Aleix Bosch i Ramon Roqué. Foto: Jaume Dial/SJA