Xavier Fernández serà el candidat de la Plataforma per Catalunya a Ripoll

El partit de Josep Anglada desembarca a la comarca

Redacció
27 de març del 2011
Xavier Hernàndez, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Ripoll.
Xavier Hernàndez, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Ripoll. | Adrià Costa
Xavier Fernández, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Ripoll. Foto: Adrià Costa

Xavier Fernández serà el cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC). L'anunci ha arribat al congrés de la formació, que basa el seu programa en el control de la immigració, que ha celebrat aquest diumenge a Vic.

D'aquesta manera es confirma l'anunci que el líder de PxC va fer el passat mes de febrer en el qual assegurava que farien llista per perimera vegada al Ripollès. Anglada, que s'autoanomena identitari però que ha traspassat sovint la línia de la xenofòbia, va assenyalar que "virtualment" ja eren a dins de l'Ajuntament de Ripoll. "Si a les eleccions del Parlament vam aconseguir un 3,4% sense fer campanya segur que ara superarem la barrera del 5%" va explicar.

El líder de la PxC va considerar que el fet que es presentin a Ripoll -la comarca és una de les que té menys immigració del país- és un exemple que la seva formació no és monotemàtica. "Volem retornar el sentit comú als ajuntaments, afavorir la transparència i evitar les corrupteles" ha afirmat. Val a dir que en un primer moment havia afirmat que Ripoll tenia una taxa d'immigració "elevada" quan el 2009 no arribava al 9%.

La fiscalia li demana un any i mig de presó

Anglada, que fa vuit anys que és regidor de l'Ajuntament de Vic, s'afronta a unaacusació de la fiscalia pels delictes de provocació a la discriminació i a l'odi, i també de difusió d'informacions injurioses per uns pamflets a la campanya del 2007. El ministeri públic demana un any i mig de presó per Anglada i per un altre dels regidors vigatans. A la seva web consideren que "enfront la immigració, l'única solució és la repatriació".