Campdevànol bateja la nova piscina com a NouVàndali

L’equipament esportiu ha suposat una inversió de més d’un milió d’euros i rehabilitar l’antic escorxador

Arnau Urgell
28 de març del 2011
Foto de família de les autoritats amb la piscina.
Foto de família de les autoritats amb la piscina. | Arnau Urgell
Tallada protocolària de cinta. Foto: Arnau Urgell

Campdevànol va fer aquest diumenge festa grossa per inaugurar la piscina municipal. El nou equipament, que ha suposat una inversió d’1,05 milions d’euros, ha permès rehabilitar l’antic escorxador que a partir del mes d’abril servirà com a centre cívic. Tot plegat, ubicat al barri de l’Estació, ha estat batejat amb el nom de NouVàndali.
 
L’alcaldessa Núria López va ser la gran protagonista de la inauguració en un discurs molt polític en el qual va desgranar el què va considerar “com a història de les oportunitats aprofitades on han encaixat totes les peces”. En aquest sentit va recordar totes i cadascuna de les gestions per aconseguir els 300.000 euros que ha costat la piscina pròpiament dita, els 540.000 de reformar l’edifici i els 300.000 euros en obres complementàries.
 
López va recordar que totes les formacions que es van presentar a les eleccions el 2007 duien la piscina en el programa. “I per mi el què apareix en el programa és un compromís” en el què es podria entendre com una crítica implícita a l’oposició que n’ha qüestionat la conveniència. De fet, després de recordar que el consistori només ha hagut d’aportar 75.000 euros i que el cost de manteniment és de dos euros per habitant i any, va afirmar irònicament que hauria d'acabar dins de la piscina “qui no volgués un equipament així a prop de casa per aquest preu”.
 
L’acte, que va reunir centenars de campdevanolencs, va comptar amb la presència del delegat del Govern espanyol, Joan Rangel, que va destacar la importància de recuperar edificis com el de l’escorxador per reconvertir-los en equipaments. També van ser a Campdevànol representants de la secretaria general d’Esports i de la Diputació de Girona que, juntament amb Governació, Política Territorial i Joventut, han acabat de completar el puzzle per finançar el projecte estrella de la legislatura. 
 
L'equipament l'han batejat com NouVàndalis. Foto: Arnau Urgell

Foto de família de les autoritats amb la piscina. Foto: Arnau Urgell