Puigcercós dóna ple suport als sis primers candidats d'ERC

Arnau Urgell
26 de març del 2011
Joan Puigcercós amb els sis primers candidats d'ERC del Ripollès.
Joan Puigcercós amb els sis primers candidats d'ERC del Ripollès. | Arnau Urgell
Joan Puigcercós amb els sis primers candidats d'ERC del Ripollès. Foto: Arnau Urgell

ERC ha posat aquest dissabte una marxa més en la precampanya de les municipals. Els republicans han comptat amb la presència del seu president, el ripollès Joan Puigcercós, per beneir els sis primers candidats que combinen l'experiència de quatre alcaldes i la renovació de dos joves.

Puigcercós ha fet sota la Lira de Ripoll un al·legat en favor de la política com una eina de transformació del país però també dels municipis. “Un dia al Ripollès vam decidir fer un pas endavant i hem aconseguit fites com una autovia que aleshores provocaven hilaritat” ha afirmat en referència al desdoblament de la C-17. Per animar la tropa, encara afectada després dels resultats del 28-N, ha entonat un obamià “si volem, podem” tant per mantenir les posicions al Ripollès –especialment a la seva capital- com per assolir noves fites com la millora del tren.

L'alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, ha representat la tasca de regidors i alcaldes republicans als municipis petits. “Hem aconseguit dotar-los de serveis que en molts casos ens igualen a pobles molt grans” ha afirmat al costat dels alcaldes de Pardines, Esteve Perpinyà, i de les Llosses, David Serrat. Teresa Jordà, per la seva banda, ha recordat que en vuit anys han transformat el que era “un Ripoll en blanc i negre” amb una vila amb equipaments de primera categoria i preparada per afrontar nous reptes econòmics.

Puigcercós s'ha fet una foto amb els candidats en la qual destacava la novetat de la setmana, la campdevanolenca Helga Pujol. Al seu costat, un altre jove candidat, el santjoaní Sergi Albrich, que porta ja molts mesos de precampanya per intentar trencar amb la majoria absoluta del PSC. El partit espera tancar un nombre similar a les 15 llistes que va fer el 2007 i s'espera que els propers dies anunciïn nous candidats com el de Campelles –novetat respecte fa quatre anys- i els de Camprodon i Ribes.

Puigcercós adreçant-se a la militància a la Lira de Ripoll. Foto: Arnau Urgell