Contador deixa sentenciada la Volta a Catalunya després de passar pel Ripollès

El triple campió del Tour de França s'ha imposat a l'etapa reina de la prova amb final a Vallnord

Redacció
23 de març del 2011
576_1300885964_Adri_Costa_MG_9660
576_1300885964_Adri_Costa_MG_9660 | Adrià Costa
El gran grup al seu pas per Ripoll. Foto: Adrià Costa

La Volta Catalunya, que enguany celebra el seu centenari, ha travessat aquest migdia a tota velocitat el Ripollès en el marc de la seva etapa reina. La prova -que s'ha avançat als horaris previstos ja que el ritme dels corredors ha estat superior als 41 km/h de mitjana- ha atret molts curiosos per veure entre altres Alberto Contador, Carlos Sastre i Xavi Tondo. Precisament el triple vencedor del Tour ha aconseguit la victòria en el final d'etapa a Andorra i pràcticament ha deixat sentenciada la prova.

L'etapa reina de la Volta ha sortit de Sant Esteve d'en Bas (la Garrotxa) i acabarà a Vallnord (Andorra). A la comarcaha entrat a través de la N-260a pel coll de Coubet (primera categoria) i ha continuat per la collada de Santigosa (GI-521) fins a Sant Joan de les Abadesses. Allà ha pres la N-260 cap a Ripoll on ha entrat per la carretera de Sant Joan per enfilar posteriorment cap a Campdevànol i Ribes de Freser.

A la vila ribetana s'ha viscut un esprint intermedi que ha vençut Jose Vicente Toribio al capdavant d'un grupet de sis escapats format per Steven Kruijsnijk, Sebastián Minardi, Thomas Peterson, Johny Hoogerland i Nairo Quintana. La diferència respecte el gran grup -que ha arribat a ser de 7 minuts- ha disminuït només començar la collada de Toses fins a desaparèixer abans d'arribar a Andorra.

A la pujada del port de categoria especial de Vallnord, Contador ha atacat i ha pogut marxar en solitari. A la línia de meta s'ha imposat en 26 segons de marge respecte Leipheimer i Scarponi i 45 sobre Xavi Tondo i Ivan Basso entre altres. La Volta Catalunya acabarà diumenge amb una etapa amb final a Barcelona però, si no hi ha cap daltabaix, el ciclista madrileny en serà el vencedor.

Galeries de fotos

Galeria de fotos 2011

Galeria de fotos 2008