Marc Prat destaca haver pacificat la política ribetana

L'alcalde de Ribes opta a revalidar la majoria absoluta amb el suport de Joana Ortega i Irene Rigau

Arnau Urgell
14 de març del 2011
Marc Prat va rebre el suport de Joana Ortega i Irene Rigau.
Marc Prat va rebre el suport de Joana Ortega i Irene Rigau. | Arnau Urgell
Marc Prat va rebre el suport de Joana Ortega i Irene Rigau. Foto: Arnau Urgell

“Després d'una legislatura molt confrontada vam arribar per solucionar problemes i no crear-ne”. Amb aquestes paraules Marc Prat va definir una legislatura en la qual ha aconseguit “pacificar” la política municipal ribetana. Ara opta a revalidar l'alcaldia assolida fa quatre anys amb l'avantatge que encara no té cap rival definit i amb la sensació que l'oposició només pot optar a trencar –missió complicada- una majoria absoluta que l'ha permès governar amb molta comoditat.

Aquest favoritisme sembla indicar que Prat afrontarà una campanya de baixa intensitat. De mostrar obra de govern feta i de recordar que la Llei de barris suposarà per Ribes la inversió més important de la història en temps de vaques magres i retallades. I tot plegat amanit amb la promesa que amb majoria absoluta o sense mantindrà l'objectiu del consens com l'antídot a velles polèmiques.

Amb aquests elements va iniciar dissabte Marc Prat la precampanya al municipi. Ho va fer acompanyat de Joana Ortega i Irene Rigau. “Dec ser el candidat més recolzat pel Govern” va mostrar-se complagut per la seva presència. Rigau va recordar que Prat ha esdevingut un exemple d'eficàcia de gestió i un testimoni per la resta de joves. “És una persona que s'ha acabat de fer gran fent d'alcalde, tant personalment com a polític” va afirmar. Joana Ortega, per la seva banda, va afegir que l'actual batlle exemplifica “valors com la proximitat, la humilitat, la generositat i la voluntat de servei”.

Que Ribes sigui un lloc per establir-hi un projecte de vida

L'alcalde i candidat a la reelecció va destacar que el fil conductor d'aquests darrers quatre anys ha estat afavorir que Ribes sigui un municipi que permeti establir-hi un projecte de vida. En aquest sentit va destacar especialment l'escola de bressol i la biblioteca. A més, va recordar l'aposta per la cohesió entre els diversos barris –recordant que els dos nous equipaments han anat a la vila de Dalt on també s'ha rehabilitat el castell de Sant Pere i el parc de la Saida- mentre que la Llei de barris “permetrà situar el barri del Pavelló al nivell mitjà del municipi”.

Especial municipals: totes les llistes municipi per municipi i partit a partit