El temporal remet després de deixar fins a 230 litres

No es van produir incidències importants

per Redacció , 16 de març de 2011 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Crescuda del Freser a Ribes. Foto: Laia Deler

El temporal de pluja comença a afluixar. El dimarts van caure entre 40 i 100 litres que s'afegeixen a les precipitacions que des de dissabte han deixat registres que puntualment han superat els 200 litres. El fet de ploure sobre mullat va fer créixer rius i rieres tot i que sense que es produissin desbordaments.


De fet, les precipitacions es van aturar ahir al vespre fet que va rebaixar la preocupació per l'increment del nivell de l'aigua que havien expressat per exemple el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, o l'alcalde de Ribes, Marc Prat.

Per avui s'espera un dia insegur però les precipitacions deixaran de ser contínues i passaran a ser més aïllades. Això sí, localment pot descarregar amb força acompanyat de tempesta.


Una esllavissada a la N-260, la principal incidència

La pluja de moment no ha comportat problemes significatius. El més important ha estat una nova esllavissada a la zona de Ribamala, a la N-260 entre Ripoll i Sant Joan, que obliga a tallar un carril i que els Mossos donin pas alternatiu.


A Campdevànol els Bombers de la Generalitat van fer dues sortides per les inundacions d'uns baixos i d'una obra, segons ha informat l'alcaldessa Núria López via Twitter. Per altra banda la Policia Local de Ripoll va actuar al matí a la zona de Mas Palou ja que el canal havoa sobreeixit fent baixar l'aigua cap a la carretera de Sant Joan. Tot i així no va caldre tallar el trànsit. A Camprodon el Ritort va inundar alguns baixos al seu pas pel nucli urbà. Per altra banda a Ribes va caldre actuar al torrent de la font de Santa Caterina ja que no desguassava bé i havia omplert d'aigua les vies del cremallera.

Gran nevada a les muntanyes

Mentrestant, a alta muntanya s'està produint una nova gran nevada amb una cota al voltant dels 1.600 m -però que està baixant fins als 1.400-. El temporal i el risc d'allaus han obligat a tancar Vallter 2000 però el gruix que s'està acumulant garanteix allargar la temporada com a mínim unes setmanes més.

Dessambassament a Sau i Susqueda

L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat aquest vespre que ha decidit obrir les comportes dels embassaments de Sau (Osona) i Susqueda (La Selva) degut a l'impressionant cabal d'aigua que hi està aportant el riu Ter i que els està posant al límit de la seva capacitat.


El Ritort ben ple a Camprodon aquesta tarda. Vídeo: Daniel Rodríguez

L'Arçamala al límit de la seva capacitat. Foto: Protecció Civil

L'aiguabarreig del Ter i el Freser omple la llera de banda a banda. Foto: Arnau Urgell

El Ter pleníssim a Camprodon. Foto: Ajuntament de Camprodon


Pluja dimecres 16 març (acumulat 12-16 març)

Llanars: 0,2 (199,6 mm)
Molló: 0,0 (236,1 mm)
Tregurà: 1,6 (199,6 mm)
Ripoll: 30 mm (dimarts) i 34 mm (dilluns)
Sant Pau de Segúries: 0,1 (176,9,5 mm)

 

Participació