El TSJC obliga a aterrar dos pisos d'una finca de Campdevànol 16 anys després

El consistori ha d'assumir el cost del projecte per haver donat la llicència el 1995

per Arnau Urgell , 1 de març de 2011 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alçada il·legal d'aquesta finca ha acabat al Suprem. Foto: Isaac Muntadas

L'Ajuntament de Campdevànol iniciarà la setmana vinent l'enderroc de dos pisos de la finca número 7 del carrer Damià de la Farga. El consistori haurà d'assumir el cost del projecte, uns 45.000 euros, ja que l'edifici es va construir el 1995 amb una llicència d'obres que li va permetre construir una alçada superior a la permesa.


Això va provocar una denúncia d'un altre particular i l'inici d'un llarg procés judicial. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va acabar ordenant l'enderrocament del pis però el propietari va recórrer i el cas va arribar al Suprem espanyol. A finals de 2010 el màxim organisme de la judicatura ordinària va confirmar la sentència -considera que no és possible un recurs- i en va ordenar l'execució immediata.

Tot i que el consistori es va posar a treballar per tirar-la endavant no va trobar, segons explica l'alcaldessa Núria López, cap arquitecte que volgués assumir l'obra sense un estudi que avalués els possibles danys estructurals. Això va fer que no es complís els tràmits i que s'interposés una primera multa de 300 euros. “Com que les sancions coercitives per aconseguir l'execució d'una sentència van amb nom i cognom la vaig haver de pagar jo mateixa” explica a aquest mitjà.


Ara ja s'ha adjudicat l'enderroc a una empresa i, per tant, començarà en breu. Tot i això, la dificultat del projecte –cal evitar danys a la resta de la finca i a les dues del costat- farà que s'allarguin uns quants mesos.

 

Participació