Núria López i Ramon Roqué oficialitzen que es presentaran a la reelecció

El consell de la federació gironina del PSC ha confirmat els candidats proposats per les executives locals entre els quals Enric Pérez i Esteve Pujol

Redacció
28 de febrer del 2011
Ramon Roqué, Esteve Pujol, Núria López i Enric Pérez mostrant el programa del PSC.
Ramon Roqué, Esteve Pujol, Núria López i Enric Pérez mostrant el programa del PSC. | PSC
Ramon Roqué, Esteve Pujol, Núria López i Enric Pérez repetiran com a candidats del PSC. Foto: PSC

Era un secret a veus però calia una confirmació oficial que Núria López i Ramon Roqué optarien a la reelecció. El consell de la federació gironina del PSC ha aprovat per assentiment els diversos candidats proposats per les executives locals. Del Ripollès, a banda de López per Campdevànol i Roqué per Sant Joan, s'ha aprovat la candidatura d'Enric Pérez per Ripoll presentada el passat mes de setembre i la d'Esteve Pujol a Camprodon.

Optar a un segon mandat

Tant Núria López com Ramon Roqué -dos representats d'una nova generació d'alcaldes que governen a la majoria de municipis grans del Ripollès- opten a un segon mandat. Ambdós van assolir a l'alcaldia al primer intent tot i que per vies ben diferents.

Mentre que a Campdevànol va ser fruit d'un pacte entre el PSC (3 regidors), ICV (2 regidors) i Ramon Perearnau -el cap de llista d'ERC que va desobeir les ordres de partit i va ser expulsat-. El final de legislatura -amb l'expulsió de Perearnau de l'equip de govern- arriba amb les forces més polaritzades que mai entre el PSC i CiU -que juga amb la dicotomia Serrador-Manso- i amb la incògnita de les llistes d'ERC i ICV.

En canvi a Sant Joan Ramon Roqué va aconseguir un autèntic sorpasso ja que es va passar d'una majoria absoluta d'ERC a una socialista. Ara s'haurà d'enfrontar a un nou candidat republicà, el jove Sergi Albrich i a la irrupció del Partit Popular. Mentrestant, CiU encara no ha fet cap moviment públic sobre qui serà el candidat.

Especial municipals: totes les llistes municipi per municipi i partit a partit