«Deute històric» saldat amb els clubs esportius de Ripoll

Multitudinària inauguració del nou pavelló de l'Avellaneda que ha costat 4,7 milions

Arnau Urgell
26 de febrer del 2011
Inauguració del nou pavelló de Ripoll.
Inauguració del nou pavelló de Ripoll. | Arnau Urgell
Inauguració del nou pavelló de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

“Somni fet realitat” i saldar un “deute històric” han els qualificatius que el regidor d'Esports, Ramon Serra, i l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, han utilitzat per definir la inauguració del nou pavelló de l'Avellaneda. Que era un dels dies importants –d'aquells que queden marcats en la petita història de la vila- ho demostraven les desenes de persones que no s'han volgut perdre l'oportunitat de veure un nou recinte esportiu que ha suposat una inversió global de 4,7 milions d'euros.

El pavelló –que acollirà bàsicament el bàsquet, el futbol sala, la gimnàstica i el patinatge- l'han beneït moltes autoritats encapçalades pel secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i el delegat del Govern a Girona, el ripollès Eudald Casadesús. Tibau ha recordat que les “institucions han de posar a disposició de ciutadans i equipaments esportius” i ha manifestat la seva seguretat que el nou pavelló “farà créixer l'esport a Ripoll i, per tant, a Catalunya”.

Per la seva banda, Eudald Casadesús ha recordat que el projecte va iniciar la gestació quan ell era alcalde i que va aconseguir engrescar el desaparegut Eduard Soler per tal que hi col·laborés. En aquest sentit ha destacat “l'exemple” del treball conjunt entre institucions públiques i privades. “Això ha de ser cada vegada més normal en un futur” ha afirmat el delegat donant una pista sobre l'actuació del Govern en una etapa de vaques molt magres. De fet, part del pressupost de l'obra –que ascendeix a 4,7 milions d'euros- l'ha aportat la Fundació Eduard Soler. La resta ha anat a càrrec de la Generalitat –a través de la secretaria General de l'Esport i el Departament de Governació-, l'Estat –amb aportacions de les dues anualitats del FEIL- i la Diputació de Girona. Teresa Jordà ha destacat que les subvencions han cobert un 98% del projecte.

“No és un simple pavelló”

Teresa Jordà ha destacat la voluntat convertir l'equipament en quelcom més “que un simple pavelló”. En aquest sentit, el Centre de Tecnificació Esportiva de l'Avellaneda compta amb dos tractaments d'spa, una sauna, un bany turc, una petita sala de fisioteràpia i un gimnàs amb una vintena de màquines. L'alcaldessa ha recordat que l'aposta per convertir-se en “referent català en el món del ciclisme” –en una primera fase a partir del bicitrial- ja ha donat els primers fruits amb podis estatals i europeus dels alumnes que s'entrenen a la vila.

El nou recinte esportiu permet acollir tres entrenaments simultanis gràcies a un sistema de cortines separadores. El pavelló, situat a la ronda Mas d’en Bosch, està format volumètricament de dues parts, la primera d'uns 3.000 metres quadrats amb la pista, els vuit vestidors i una grada amb 200 localitats i un segon, de vora 600 metres quadrats, on hi ha el gimnàs i la zona de banys.

Estrena internacional

La setmana vinent el nou pavelló viurà la seva estrena internacional amb la disputa del la I Copa Futsal 4 Nacions Elements. La competició, organitzada per la Federació Catalana i l'Ajuntament, enfrontarà la selecció catalana amb la de Bèlgica (vigent campiona d'Europa), la de Suècia i la d'Euskadi. Cada equip jugarà contra els seus rivals amb dos partits programats per dia.

El Ripollès.cor cedeix un desfibril·lador

L'entitat El Ripollès.cor, creada per sensibilitar i ajudar a malalts i familiars que pateixen problemes cardiovasculars, ha adquirit els seus dos primers desfibril·ladors gràcies a una campanya popular de recollida de fons. Un l'ha cedit aquest cap de setmana a l'Ajuntament per la inauguració del pavelló de Ripoll.

Foto de família de les autoritats que han inaugurat el pavelló. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos construcció i inauguració

Galeria de fotos inauguració febrer 2011 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos visita d'obres pavelló gener 2011 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos visita obres pavelló octubre 2009 (Adrià Costa)
 

Pista del pavelló de l'Avellaneda. Foto: Arnau Urgell