La Ruta del Ter creixerà abans de l'estiu pel Freser

La Ruta del Freser, que tindrà 53 km, se senyalitzarà només pel senderisme

Redacció
25 de febrer del 2011
Aiguabarreig bicolor del Rigard i el Freser a Ribes.
Aiguabarreig bicolor del Rigard i el Freser a Ribes. | Arnau Urgell
La ruta permetrà seguir el Freser des de Núria fins a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

La Ruta del Ter –que permet recórrer en bicicleta i a peu el traçat del riu des del naixement fins a la desembocadura- creixerà abans de l'estiu pel Freser, el seu principal afluent.

El Consorci Alba Ter –l'organisme que agrupa els ajuntaments i consells comarcals riberencs- ha preparat el nou tram de la ruta que tindrà 53 km i passarà pels termes de Queralbs, Ribes, Campelles i Campdevànol. Començarà a Núria i acabarà a Ripoll en l'aiguabarreig amb el Ter. S'afegiran als 225 km del traçat principal entre Ulldeter i la platja de la Gola de l'Estartit on el riu desemboca al Mediterrani.

A diferència de la Ruta del Ter –que té dos recorreguts diferenciats per fer el trajecte a peu com en bicicleta- en el cas del Freser només serà senderista a causa del pendent i de dificultats tècniques. Els 53 km aprofiten camins existents i només passen per carreteres en “punts molt concrets” segons Estel Sleep, tècnica de turisme del consorci.

En els propers mesos se senyalitzarà el recorregut i es penjarà al web –des d'on es podrà descarregar el track per GPS-. Per altra banda, el Consorci Alba Ter ha gestionat la sol·licitud d'una subvenció de 10.000 euros del Patronat de Turisme de la Vall de Ribes per tal de promocionar aquest producte.