CiU acusa l'alcaldessa de Campdevànol de fer «electoralisme» amb l'escola

Asseguren que Ensenyament no té constància del projecte constructiu. Núria López recorda que GISA hauria d'estar treballant en la seva redacció

Arnau Urgell
22 de febrer del 2011
Obres d'urbanització de can Ribalaigua.
Obres d'urbanització de can Ribalaigua. | Isaac Muntadas
Obres d'urbanització de can Ribalaigua. Foto: Isaac Muntadas

A tres mesos dels comicis municipals CiU ha acusat d'“electoralista” a l'alcaldessa de Campdevànol pel projecte de construcció de la nova escola. Segons els nacionalistes el Departament d'Ensenyament nega tenir cap projecte constructiu del futur CEIP Pirineu que s'ha d'ubicar a can Ribalaigua. Per la seva banda, Núria López, mostra el document de l'antiga conselleria d'Educació que encarregava el projecte a l'empresa pública GISA.

La regidora de CiU, Montserrat Portabella, considera que el projecte d'una nova escola per Campdevànol “no era prioritària pel tripartit” ja que Ensenyament no té constància que s'estigui redactant cap projecte. En aquest sentit ha qualificat d'“agosarat” començar a urbanitzar els terrenys de can Ribalaigua ja que no hi ha cap termini ni previsió de quan podrien començar les obres. Pels convergents “posar-se a moure terra” va ser una maniobra “electoralista” i dóna poc valor al document d'Educació –signat per Camil Fortuny, director general de Recursos del Sistema Educatiu-.

L'alcaldessa Núria López considera fora de lloc les crítiques i recorda que GISA hauria d'estar redactant hores d'ara el projecte constructiu. “Si Ensenyament té nova informació i no ens l'ha fet arribar es tractaria d'un cas de deslleialtat institucional” ha afirmat. En aquest sentit ha lamentat que el nou Govern no deixi clar si es farà el centre: “estem a l'expectativa i preocupats” ha admès. Una situació que espera conèixer de primera mà en una reunió prevista pel proper 20 de març. Per altra banda està previst que la urbanització dels terrenys finalitzi el mes d'abril.

CiU diu que desencallarà el projecte

A banda de criticar la política educativa de l'Ajuntament de Campdevànol els nacionalistes s'han compromès a “desencallar el projecte” si governen. “En aquest context econòmic serà molt complicat però és una obra prioritària perquè a l'escola no hi cabem” ha afirmat la regidora Montserrat Portabella.