Un matrimoni separat per l'oceà Atlàntic

Un veí de Ripoll porta més de dos anys esperant la seva dona que és de la República Dominicana

Redacció
21 de febrer del 2011
Josep Moreno es va casar a la República Dominicana el desembre de 2008.
Josep Moreno es va casar a la República Dominicana el desembre de 2008. | Diari de Girona
Josep Moreno es va casar a la República Dominicana el desembre de 2008. Foto: Josep Moreno

Diuen que l'amor mou muntanyes però a vegades la burocràcia és un mur infranquejable. Ho sap ben bé el ripollès Josep Moreno que fa més de dos anys es va casar a la República Dominicana amb Evangelista Maria Madez però que encara no s'ha pogut reunir amb ella ja que el consolat espanyol va considerar que el seu casament era de conveniència.

La història de Josep Moreno, que explica avui el Diari de Girona , s'inicia a principis de 2008 quan coneix per Internet a Evangelista Meria Méndez. A finals d'any el ripollès va viatjar fins a la República Dominicana per conèixer-la i pocs dies després es casaven. Tanmateix, no van poder iniciar una vida en comú a Ripoll ja que després d'un any de tràmits el desembre de 2009 el consolat espanyol va declarar nul el matrimoni en considerar-lo de conveniència.

Tot i això Moreno va presentar un recurs a la decisió aportant factures de telèfon, fotografies i altres proves per tal d'acreditar la seva relació. Ja fa més d'un any del recurs i encara no hi hagut resolució. Segons explica al Diari de Girona fa pocs dies li van dir “que truqués d'aquí a deu mesos”.

El cas del Josep Moreno no és únic i, de fet, s'ha creat una associació pels afectats per nul·litats matrimonials en matrimonis amb un cònjuge estranger denominada Aprodepead.