Alfa6UVic, el braç robòtic de la mecatrònica

La Fundació Eduard Soler i la Uvic van acollir aquest dimecres la tercera jornada de mecatrònica

Redacció
17 de febrer del 2011
L'Alfa6UVic s'ha presentat a la Jornada de Mecatrònica de la UVic.
L'Alfa6UVic s'ha presentat a la Jornada de Mecatrònica de la UVic. | Adrià Costa
L'Alfa6UVic es va presentar a la Jornada de Mecatrònica de la UVic i la Fes. Foto: Adrià Costa

Aquest dimecres 16 de febrer es va celebrar la 3a edició de la Jornada de Mecatrònica, organitzada conjuntament per la Universitat de Vic (UVic) i la Fundació Eduard Soler (FES) de Ripoll. Una jornada, partida amb una matinal a Ripoll i la tarda a Vic, on va destacar la presentació del robot Alfa6UVic, desenvolupat i construït íntegrament a la UVic.

Un robot construït a Vic

L’alfa6Uvic és un braç robòtic dissenyat i construït pels professors del departament de Tecnologies Digitals de la UVic com a exemple d’un projecte mecatrònic complet. És una de les eines pedagògiques i docents que es fan servir en el grau en Enginyeria Mecatrònica, que la Universitat de Vic imparteix des del curs 2009-10 en col·laboració amb la Fundació Eduard Soler.

És un braç robòtic capaç de moure’s i fer accions. Construït amb sis graus de llibertat (o sis articulacions), pot agafar un objecte, girar-lo i col·locar-lo en qualsevol posició sobre l’espai. Es tracta d’un robot pensat i dissenyat per donar a conèixer als estudiants del grau en Enginyeria Mecatrònica, com són, com es dissenyen, com es construeixen i com es programen els robots.

Més informació de la jornada de mecatrònica




Josep Lluís Bonnín, aquest dimecres a la Jornada de Mecatrònica de la UVic i la FES. Foto: Adrià Costa