L'alcaldessa de Planoles no es presentarà en fracassar la creació d'una llista unitària

CiU exigia mantenir les sigles i els regidors de la llista associada a ERC s'hi van negar

Arnau Urgell
16 de febrer del 2011
Eva Salmerón no es presentarà el 22-M.
Eva Salmerón no es presentarà el 22-M. | Arnau Urgell
Eva Salmerón no es presentarà el 22-M. Foto: Arnau Urgell

Eva Salméron, l'alcaldessa de Planoles, no es presentarà a les eleccions del 22 de maig. En els darrers mesos s'havia treballat per crear una llista unitària –fusionant les actuals de CiU i dels independents associats a ERC- però el fracàs ha suposat que la batllessa –que haurà estat al càrrec dos any i mig- renunci a ser candidata.

La principal desavinença era l'etiqueta de la llista. CiU, tal i com ha confirmat el seu president comarcal Xavier Cima, exigia no renunciar a una marca “que ha guanyat sempre les eleccions”. “Podia ser Independents per Planoles-CiU o CiU-Independents per Planoles, però no una llista independent pura que ningú ens garantia que acabés adscrivint-se a ERC” ha explicat a aquest mitjà. De fet, el president comarcal de CDC ha revelat que, veient la possible situació de bloqueig, fa dues setmanes van engegar un “pla B” per presentar-se en solitari tal i com acabarà passant.

Xavier Cima ha agraït la tasca realitzar per Eva Salmerón –amb qui no ha estat possible contactar tot i els múltiples intents- però admet que “no entén” la decisió. Ara CiU treballa amb buscar un altre cap de llista –fa quatre anys va ser Josep Fernàndez que va haver de dimitir per les presumptes irregularitats administratives- i tot i que no hi ha res tancat no es descarta recórrer a l'exalcalde Lluís Rodríguez.

Roger Peñarroya apostava per una llista independent pura

El portaveu d'Independents per Planoles, el republicà Roger Peñarroya, coincideix amb Cima que la llista unitària va fracassar per la condició de tenir les sigles de CiU. “Era una exigència que nosaltres no podíem assumir” ha explicat a ElRipollès.info. “Nosaltres apostàvem per una llista independent pura amb l'Eva Salmeron com a candidata” afegeix.

En descartar-se aquesta opció ara es posaran a treballar per repetir la llista del 2007. “No descarto que no estigui associada a cap partit però personalment veig més interessant que sigui una AM” –lligada a ERC-. Sobre el cap de llista Peñarroya diu que no hi ha res decidit però que no descarta repetir.

Especial municipals: totes les llistes municipi per municipi i partit a partit