Plataforma per Catalunya desembarca al Ripollès

Josep Anglada, acusat per la fiscalia de provocació a la discriminació i a l'odi, anuncia que té tancada la llista de Ripoll i preveu assolir dos regidors

Redacció
15 de febrer del 2011
Míting de Josep Anglada al 4rt congrés de la PxC.
Míting de Josep Anglada al 4rt congrés de la PxC. | Adrià Costa
Josep Anglada, en un míting de la PxC. Foto: Adrià Costa

La Plataforma Catalunya, una formació que basa el seu programa en el control de la immigració, desembarcarà al Ripollès a les properes municipals. El seu líder Josep Anglada afirma que ja "tenen tancada" la llista per Ripoll i que a les properes setmanes escolliran el cap de llista entre dues o tres opcions.

Anglada, que s'autoanomena identitari però que ha traspassat sovint la línia de la xenofòbia, considera que "virtualment" ja són a dins de l'Ajuntament de Ripoll. "Si a les eleccions del Parlament vam aconseguir un 3,4% sense fer campanya segur que ara superarem la barrera del 5%" ha explicat. La formació va aconseguir el 28-N 183 vots i va ser setena força.

El líder de la PxC considera que es presentin a Ripoll -la comarca és una de les que té menys immigració de la comarca- és un exemple que la seva formació no és monotemàtica. "Volem retornar el sentit comú als ajuntaments, afavorir la transparència i evitar les corrupteles" ha afirmat.

Val a dir que en un primer moment havia afirmat que Ripoll tenia una taxa d'immigració "elevada" quan el 2009 no arribava al 9%.

La fiscalia li demana un any i mig de presó

Anglada, que fa vuit anys que és regidor de l'Ajuntament de Vic, s'afronta a una acusació de la fiscalia pels delictes de provocació a la discriminació i a l'odi, i també de difusió d'informacions injurioses per uns pamflets a la campanya del 2007. El ministeri públic demana un any i mig de presó per Anglada i per un altre dels regidors vigatans. A la seva web consideren que "enfront la immigració, l'única solució és la repatriació".