El projecte del túnel de Toses porta 15 mesos encallat

Foment ja descarta el 2015 per l'entrada en servei de la infraestructura i no dóna cap calendari

Redacció
15 de febrer del 2011
Collada de Toses
Collada de Toses | Adrià Costa

El projecte del túnel de Toses, totalment encallat. Foto: Adrià Costa

El projecte constructiu del túnel de Toses continua tant encallat com estava la tardor de 2009. Així es desprèn de la resposta del Ministeri espanyol de Foment a una pregunta del diputat de CiU Jordi Xuclà. "Cal realitzar consultes per resoldre si la redacció pot seguir amb el seu curs" va respondre el ministeri segons publica el Diari de Girona. Per tot plegat des de l'Estat no volen donar cap termini per l'inici de les obres.

Tal i com va avançar ElRipollès.info el novembre de 2009, la declaració de part de la vall de Rigard com a lloc d'interès comunitari (LIC) i la seva inclusió a la Xarxa Natura 2000 va situar el projecte en un atzucac. I és que la revisió dels espais protegits va ser posterior a la declaració d'impacte ambiental (DIA). Tot i això, tant des de la Subdelegació del Govern espanyol com des de l'Ajuntament de Ribes es confiava que aquest "entrebanc" no aturaria el projecte.

Foment ja no manté el 2015

El Ministeri de Foment ja no manté el 2015 com a data perquè entri en servei la nova N-260 entre Ribes i Puigcerdà. Es tractava del darrer termini que tant el subdelegat, Francesc Francisco-Busquet, com el mateix ministeri, havien donat tant per aquesta infraestructura com pel nou traçat de la N-260 entre Ripoll i Olot.

En una resposta a Jordi Xuclà l'Estat considera que la subdelegació gironina va fer les declaracions "en funció del coneixement" que en aquells moments es tenia de les actuacions de referència. Pel diputat nacionalista es tracta d'una mostra de la "descoordinació" entre l'Estat i una Subdelegació, que ha quedat "desautoritzada".

 Totes les notícies del túnel de Toses