El «Canigó» 125, a Ripoll

Redacció
13 de febrer del 2011
Enguany es compleix el 125è aniversari de la primera edició de Canigó de Jacint Verdaguer i per commemorar-ho la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic han promogut la iniciativa de penjar a la xarxa, en format vídeo, una lectura polifònica del poema.

Durant 125 dies es penja diàriament a Youtube un fragment del poema Canigó, llegit i interpretat per una de les 125 veus reconegudes que intervindran en el projecte. Els lectors, que estaran situats a diferents indrets de la geografia catalana com Montserrat, Sant Miquel de Cuixà, Barcelona, Folgueroles, Caldetes, aniran caminant i llegint Canigó, passant-se, un rere l’altre, el testimoni d’aquesta obra literària.

La iniciativa també ha passat per Ripoll. Aquest dissabte el fragment l'ha llegit la ripollesa Núria Camps des de Sant Miquel de la Roqueta. A la lectura coral hi han participat personatges com Lluís Soler, Albert Om, Perejaume, Maria del Mar Bonet, Enric Casasses, Vicent Partal, Montserrat Abelló, M. Antònia Oliver, Gerard Quintana, Cinta Massip, Gisela Bellsolà i Joan-Lluís Lluís entre altres.

Una manera de seguir aquest projecte és a través del hastag de Twitter #canigo125 o amb l'usuari canigo125 del Youtube.



Dossier del projecte (PDF)