ERC de Sant Joan revisarà el POUM si governa

Els republicans proposen que no es construeixi ni un sol habitatge als plans de la Torre i deixar les planes del Coll com a reserva de sòl per un futur

Arnau Urgell
14 de febrer del 2011
ERC es planteja revisar el POUM de Sant Joan si governa.
ERC es planteja revisar el POUM de Sant Joan si governa. | Adrià Costa
ERC es planteja revisar el POUM de Sant Joan si governa. Foto: Adrià Costa

Fa dues setmanes l'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, expressava la seva satisfacció per tancar la carpeta del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). Tot i això, la qüestió serà una de les protagonistes de la campanya electoral ja que ERC ha anunciat que si governa revisarà el planejament en vigor.

L'alcaldable republicà, Sergi Albrich, ha explicat a ElRipollès.info que des del seu grup es mantenen totalment contraris a urbanitzar els plans de la Torre. “No volem ni 250, ni 117, ni 164 habitatges com finalment ha aprovat Urbanisme” afirma. Per aquest motiu considera “coherent”, si governa, realitzar modificacions puntuals al POUM per tal que no s'edifiqui en aquest espai així com convertir les planes del Coll en reserva de sòl –el planejament l'ha convertit en zona urbanitzable amb 254 habitatges més-. Tot i això, aposten primer per edificar en espais del nucli urbà com la Cotolla o la Coromina del Bac.

Per Albrich, l'alcalde Ramon Roqué ha demostrat “no tenir ni sentit de poble ni projecte” ja que ha acceptat totes les propostes d'Urbanisme. El portaveu d'ERC considera que la barreja de ciutat jardí i blocs (concretament es preveuen 56 habitatges unifamilars i 58 de plurifamiliars) és un “desastre” i “s'hipoteca la millor visual de Sant Joan”.

Albrich nega que s'hagi fet cap “pinça” entre el seu grup i els propietaris encapçalats per Inmasde SL –ja han anunciat que si no es té en compte el seu recurs d'alçada en presentaran un de contenciós administratiu-. “Cadascú ha avançat pel seu compte i hem coincidit en l'objectiu final: que no s'urbanitzi la zona de la torre” conclou.

Sigui com sigui, la qüestió serà “un dels eixos de la campanya” dels republicans a Sant Joan. “És evident que es tracta d'un dels temes més transcendentals pel futur del poble” afegeix Albrich.

 Nota de premsa d'ERC Sant Joan