Molló suprimeix la Fira de la Retirada per la crisi

Després de tres edicions amb gran èxit de públic

Redacció
11 de febrer del 2011
El \"rei Albà\" va arrossegar una multitud.
El \"rei Albà\" va arrossegar una multitud. | Marcel Urgell
Toni Albà va ser l'estrella de la Fira de la Retirada del 2010. Foto: Marcel Urgell

La crisi fa estralls també al calendari festiu. Josep Coma, regidor d'Afers Socials i Culturals de Molló, ha anunciat avui que no se celebrarà enguany una nova edició de la Fira Transfronterera i de la Retirada, que celebraria aquest 2011 la seva quarta edició.

El regidor ha explicat que a causa de la retallada que ha sofert el pressupost municipal, i sobretot també la partida destinada a fires i festes, ha fet replantejar el calendari firal i festiu a Molló. En aquest sentit Josep Coma ha remarcat que era més prioritari pel municipi continuar amb la Tria de Mulats d'Espinavell -d'enorme repercussió econòmica pel municipi- i amb la Fira de la Trumfa -que potencia un producte local i el negoci de la pagesia-, i deixar sense programar la Fira de la Retirada. El regidor ha dit que no es descarta tornar-la a fer si en anys propers les finances ho permeten.

Respecte al calendari festiu, i d'acord amb l'Associació Cultural Juvenil de Molló i les entitats organitzadores de les diverses festes, el regidor de Festes ha explicat que s'intentarà mantenir el calendari però amb grups i actuacions més barats.

Galeries de fotos de les tres edicions de la fira

Fira de la Retirada 2010 (Marcel Urgell)

Fira Transfronterera 2009 (Adrià Costa)

Segona jornada de la Fira 2008 (Marcel Urgell)

Primera jornada de la Fira 2008 (Marcel Urgell)