Ribes de Freser es resigna a perdre 2 dels 11 regidors

L'INE comunica que comptabilitza 1.986 habitants. L'alcalde Marc Prat creu que la situació pot fer plantejar coalicions postelectorals

Arnau Urgell
10 de febrer del 2011
Ple de Ribes
Ple de Ribes | Arnau Urgell
L'Ajuntament de Ribes perdrà dos dels onze regidors. Foto: Arnau Urgell

L'Ajuntament de Ribes de Freser passarà després del 22-M a tenir d'onze a nou regidors. Tot i que encara no hi ha una comunicació oficial, l'Institut espanyol d'Estadística (INE) ja ha transmès el cens dels comicis amb 1.986 habitants.

D'aquesta manera, la campanya engegada pel consistori per recuperar el llindar de 2.000 habitants -el que garantia mantenir els onze regidors- s'ha quedat a les portes de tenir èxit. Si segons l'INE s'ha quedat a 14 habitants de la barrera dels dos milers, el padró a data d'avui encara ha quedat a només set (1.993). Tot i això, des de l'ajuntament s'assenyala que han aconseguit recuperar 33 persones respecte la xifra més baixa (1.960 el 2009).

L'alcalde Marc Prat considera que la situació -és l'únic municipi de la demarcació que perd regidors- és més simbòlica que res. Respecte al finançament entén que les conseqüències seran més aviat positives ja que es podran accedir a moltes subvencions limitades a municipis de menys de 2.000 habitants. "Entre els 2.000 i els 5.000 els pobles estan en una terra de ningú" ha explicat.

Tot i això, mostra la preocupació que suposa reduir el nombre d'edils per la tasca de governabilitat. "Són més àrees a repartir entre menys regidories per només 14 habitants" es lamenta. En aquest sentit, es planteja que possiblement caldrà abordar un nou escenari amb pactes postelectorals siguin o no necessaris aritmèticament. Tanmateix, recorda que aquesta qüestió només es podrà plantejar després de les eleccions i tenint en compte els interlocutors de cada grup.

Tot i començar a pensar en l'escenari postelectoral, Marc Prat encara no vol confirmar si es presentarà a la reeleció per ser alcalde per segona legislatura consecutiva. Tot i això, qualsevol decisió en senti contrari seria un autèntica sorpresa i es dóna per fet que repetirà com a cap de llista de CiU.