Jordi Vergés repetirà com a candidat de CiU a Vallfogona

Els nacionalistes van ostentar l'alcaldia entre 1987 i 2003

Redacció
08 de febrer del 2011
Jordi Vergés, metge de 42 anys, repetirà com a cap de llista de Convergència i Unió a Vallfogona. D'aquesta manera intentarà per segona vegada vèncer a la republicana Maria Carme Freixa, alcaldessa des del 2003.

Fa quatre anys la llista encapçalada de Vergés va recollir 45 vots (el 28,1% dels sufragis) que li van donar un dels cinc regidors del consistori. No es tracta però la primera experiència en política municipal del candidat nacionalista ja que entre 1999 i 2003 va ser tinent d'alcalde de Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa).

CiU intentarà el 22 de maig recuperar una alcaldia que van tenir ininterrompudament entre 1987 i 2003 amb Pere Mallarach. Des d'aleshores però, el municipi el governa -tot i que amb un govern unitari- Carme Freixa (Tria per Vallfogona-Acord Municipal, una llista adscrita a ERC).

Cinqué candidat que confirma CiU

Amb l'anunci que Jordi Vergés repetirà com a candidat, CiU ja ha confirmat cinc dels seus caps de llista per a les municipals del 22 de maig. El més matiner va ser Jordi Munell per Ripoll mentre que les darreres setmanes s'han anunciat els noms de Daniel Birba per Camprodon, Paquita Pastoret per Vilallonga i Josep Coma per Molló –l'única novetat fins ara respecte el 2007-. Les principals incògnites continuen sent la nova cara que presentaran a Sant Joan i la resolució de la dicotomia Joaquim Serrador-Joan Manso a Campdevànol.