Paquita Pastoret optarà a un quart mandat com a alcaldessa de Vilallonga

Fa quatre anys no va tenir competència

Arnau Urgell
07 de febrer del 2011
Paquita Pastoret (centre) en una imatge de la Festa Major 2009.
Paquita Pastoret (centre) en una imatge de la Festa Major 2009. | Xevi Mas
Paquita Pastoret (centre) en una imatge de la Festa Major 2009. Foto: Xevi Mas

Paquita Pastoret optarà el 22-M a revalidar l'alcaldia de Vilallonga de Ter que ostenta des del 1999 segons han confirmat fonts de CDC. D'aquesta manera, intentarà ser batllessa per quarta legislatura consecutiva –una longevitat que hores d'ara només superen els alcaldes de Camprodon i Campelles, Esteve Pujol i Manel Palau-.

Caldrà veure si en aquesta ocasió Pastoret té competència. I és que el 2007 va ser l'únic dels 19 municipis amb un sola llista. Al capdavant de CiU, l'actual alcadessa va aconseguir el 78% dels vots emesos amb una participació del 63%. Quatre anys abans havia aconseguit sis dels set regidors del consistori –hi havia una llista independent- mentre que el 1999 tampoc no va tenir rivals.

A Vilallonga, des de la recuperació dels ajuntaments democràtics el 1979 només hi hagut dos alcaldes. Andreu Giralt va ser batlle durant vint anys –del 1979 al 1991 com a independent i del 1991 fins al 1999 amb CiU- mentre que la resta dels mandats Pastoret ha encapçalat el consistori.

Quart candidat que confirma CiU

Amb l'anunci que Paquita Pastoret serà candidata CiU ja ha confirmat quatre dels seus caps de llista per a les municipals del 22 de maig. El més matiner va ser Jordi Munell per Ripoll mentre que les darreres setmanes s'han anunciat els noms de Daniel Birba per Camprodon i Josep Coma per Molló –l'única novetat fins ara respecte el 2007-. Les principals incògnites continuen sent la nova cara que presentaran a Sant Joan i la resolució de la dicotomia Joaquim Serrador-Joan Manso a Campdevànol.

L'alcaldessa no ho té tan clar

Tot i l'anunci de CiU, Paquita Pastoret ha explicat a aquest mitjà que encara no té la decisió presa sobre si optarà a la reelecció.