Seleccionen l'ovella ripollesa com a producte de qualitat

En el prestigiós catàleg L'Arca del Gust d'Slow Food

Redacció
08 de febrer del 2011
La fira ha reunit 35 explotacions ovines.
La fira ha reunit 35 explotacions ovines. | Arnau Urgell
L'ovella ripollesa, producte de qualitat. Foto: Arnau Urgell

L'ovella ripollesa ha entrat a formar part de l'Arca del Gust d'Slow Food, un prestigiós catàleg que té per objectiu protegir la petita producció agroalimentària artesanal de qualitat. L’Slow Food és un moviment que sorgeix en oposició al fast food (el menjar ràpid). Vincula la gastronomia al plaer, aprenent a gaudir de les receptes i els sabors, reconeixent la varietat dels llocs de producció.

La producció d'ovella ripollesa s'ha destinat tradicionalment a l'elaboració de carn, llet i formatges. La llet que produeix és de molta qualitat, però de baixa producció. D'origen ripollès s'ha estès cap a altres comarques prepirinenques i l'Empordà. Una de les característiques físiques que fa diferent aquesta raça d'altres semblants és que té la cara i les potes amb pigues, l'orella de color fosc i normalment la cua llarga. A la comarca, el principal esdeveniment amb aquesta raça és la Fira de Sant Teresa de Ripoll que se celebra cada 15 d'octubre.

Productes catalans catalogats per L'Arca del Gust d'Slow Food

Mongeta del Ganxet
Malvasia de Sitges
Brotons i espigalls
Col paperina
Escarola perruqueta
Gall el Penedés
Patata del bufet
Ovella Ripollesa

Més informació de l'Arca del Gust d'Slow Food