Neix a Ribes una «Comi» per organitzar la Festa Major

Un grup de cinc joves tiren endavant la iniciativa per revertir la sensació que la festa ribetana “s'apagava”

Redacció
03 de febrer del 2011
La xaranga los Labradores omplirà de festa i música els carrers de Ribes.
La xaranga los Labradores omplirà de festa i música els carrers de Ribes. | Arnau Urgell
La Comi vol donar aire a la Festa Major de Ribes. Foto: Arnau Urgell

Cinc joves ribetans de 18 a 25 anys han creat la Comissió de Festes de Ribes de Freser. La nova Comi –n'hi havia hagut anys enrere- té com a objectiu organitzar una Festa Major que consideren que en els darrers anys “s'apagava”. “Fa temps que feiem i sentíem queixes generalitzades sobre la festa i hem pensat que a banda de criticar ens hi havíem de posar” ha explicat a ElRipollès.info la Montse Robiró, una de les membres de l'entitat.

La Comi ja s'ha presentat a l'Ajuntament que fins ara organitzava la Festa Major. “Estan molt contents amb la idea i volem treballar plegats” afirma Robiró. Tot i que encara queden molts mesos –se celebra per la Mare de Déu d'Agost- ja tenen algunes idees al cap com un sopar de jovent i recuperar el tradicional Ball de la Margarideta –l'únic de nit amb orquestra que es feia de nit-.

Els membres de la nova Comi no descarten col·laborar en altres esdeveniments festius com Carnestoltes i Sant Joan. A més, estan oberts a noves incorporacions i per visualitzar la seva tasca han creat una pàgina al Facebook.