L'Ajuntament de Ripoll espera que Sodeca iniciï «aviat» les obres a la Barricona

Hores d'ara està redactant el projecte per construir la primera fase de la seva implantació al nou polígon

Redacció
02 de febrer del 2011
Teresa Jordà i Enric Pérez davant de les naus de transició de la Barricona.
Teresa Jordà i Enric Pérez davant de les naus de transició de la Barricona. | Arnau Urgell
Teresa Jordà i Enric Pérez davant de les naus de transició de la Barricona. Foto: Arnau Urgell

L'Ajuntament de Ripoll espera que l'empresa de ventilació Sodeca iniciï aviat els treballs per instal·lar-se al polígon de la Barricona. Amb el començament de les obres així com l'ocupació de la totalitat de les naus de transició –actualment hi ha dos empreses en els sis espais- es completaria un procés per desenvolupar aquest sector iniciat una dècada enrere.

L'alcaldessa Teresa Jordà ha explicat que Sodeca està hores d'ara redactant el projecte per construir la primera fase de la seva ampliació a la Barricona. “Tan bon punt acabin iniciaran els treballs, és possible que sigui abans d'acabar el 2011” ha afirmat.

Cal recordar que l'empresa de ventilació de Sant Quirze de Besora va comprar la totalitat del polígon (16.530 metres quadrats) per 1,4 milions. “Vam posar totes les facilitats del món, fins i tot canviar el planejament” ha assenyalat el segon tinent d'alcalde Enric Pérez. El regidor socialista ha admès que el procés ha patit “dificultats” tant per retirar la línia elèctrica com sobretot per l'efecte de la crisi que va obligar a renunciar a cinc empreses que havien de comprar les parcel·les. La primera fase de la seva implantació generarà una trentena de llocs de treball.

Dos de sis a les naus de transició

Mentrestant les naus de transició estan al 33%. S'hi han instal·lat l'empresa de productes elèctrics RTC i l'Unió d'Empresaris de la Construcció del Ripollès. Des de l'equip de govern ripollès no s'ha volgut donar cap data de quan s'omplirà però han explicat que “estan en converses” en diversos interessats. Teresa Jordà ha garantit que els emprenadors i les petites o mitjanes empreses interessades també tindran “totes les facilitats”.

Sodeca va comprar una superfície de 16.500 metres quadrats. Foto: Arnau Urgell