Canviaran la il·luminació de la Lira perquè contamina

L'Ajuntament de Ripoll, després de la denúncia de CiU, posarà LED i desconnectarà els fluorescents

Arnau Urgell
31 de gener del 2011
La Lira dissipa la il·luminació cap al cel.
La Lira dissipa la il·luminació cap al cel. | CiU Ripoll
La Lira dissipa la il·luminació cap al cel. Foto: CiU Ripoll

L'Ajuntament de Ripoll ha admès que la Lira provoca contaminació lumínica com havia denunciat CiU. Per aquest motiu, fa uns dies es van fer les primeres proves instal·lant LED i el resultat ha estat “satisfactori”. D'aquesta manera, segons el regidor d'Urbanisme Eudald Casas, s'optarà per aquesta solució en comptes dels actuals fluorescents que enviaven més claror al cel que cap a l'interior de la plaça.

Casas va explicar que els fluorescents –instal·lats a sobre de la coberta- volien reproduir de nit la mateixa sensació lumínica que de dia en la qual la claror arriba en “forma de barres” per les escletxes de l'estructura. Tot i això, tal i com va denunciar el grup municipal de Convergència, a la pràctica la llum es dissipava amunt.

Ara, el consistori ha optat per posar els LED a sota la coberta. “La il·luminació serà més directe” explica Casas. Després d'unes proves satisfactòries a les properes setmanes es completarà el canvi de sistema que, segons el regidor ripollès, es finançarà gràcies a l'estalvi de consum elèctric dels fluorescents. Uns llums que es desconnectaran però que es podrien encendre en “dates assenyalades” talment com s'il·lumina un monument.