Josep Labró, ripollès de l'any

Els premis Ripollès Líders també guardonen en Cisco del Carol, Xavi Rabaseda i Míriam Sàez entre altres

Redacció
29 de gener del 2011
Josep Labró, ripollès de l'any a títol pòstum. Foto: Arnau Urgell

Josep Labró, conegut com “el cec del bastó”, va ser escollit a títol pòstum com el ripollès de l'any en la primera edició dels Premis Ripollès Líders. El certamen, organitzat per Comunicacions del Ripollès, ha servit per tancar la celebració dels 30 anys del grup mediàtic. A banda de Labró, es va reconèixer la tasca de Cisco del Carol, Xavier Rabaseda, Míriam Sàez, l'Hotel els Caçadors, ca la Magda, els Randellaires, el Molló Park, Pirinat, El Ripollès.cor i elripolles.com.

Els responsables de Comunicacions del Ripollès, Jordi i Esther Martí, van expressar el seu desig que aquests guardons es consolidin els propers anys com una manera de reconèixer el talent de la comarca. En el certamen s'hi van presentar un centenar de candidatures en onze categories. D'aquestes, per votació popular, van sorgir tres finalistes. I, tot i que inicialment els onze guanyadors també s'havien d'escollir amb el mateix sistema, es va optar finalment per tal que un jurat decidís els guardonats.

En la categoria reina el premi va ser per Josep Labró, que va morir tràgicament al riu Ter el passat 19 de juny als 54 anys. Van recollir el premi el seu fill i una neboda en el que va esdevenir el moment més emocionant de la gala. En la categoria de major de 65 anys el premi va ser per en Cisco del Carol –ànima de la tria dels Mulats d'Espinavell- mentre que el de joventut va ser per Míriam Sàez, pubilla de Ripoll el 2009 i de les comarques gironines el 2010.

En esports es va guardonar Xavier Rabaseda –el primer ripollès a arribar a la Lliga ACB de bàsquet- mentre que en la categoria d'empresa el Líder va recaure a l'Hotel els Caçadors de Ribes. La carnisseria ca la Magda de Ripoll es va considerar el millor comerç local, el grup de música d'arrel Randellaires va tenir el premi en cultura, el Molló Park en turisme, Pirinat com a nou emprenador, El Ripollès.cor en el món associatiu i el portal de turisme elripolles.com en noves tecnologies.

Foto de família dels guanyadors dels Premis Ripollès Líders. Foto: Arnau Urgell