El motor clàssic, a Ripoll

La plaça de l'Ajuntament va acollir un punt de control de la prèvia Ral·li Montecarlo Clàssic

Redacció
29 de gener del 2011
Un dels vehicles participants sortint del control de pas de Ripoll.
Un dels vehicles participants sortint del control de pas de Ripoll. | Adrià Costa
134 cotxes han passat pel punt de control de Ripoll. Foto: Adrià Costa

Més de 110 cotxes del Ral·li Montecarlo Històric van tornar a travessar aquest divendres al Ripollès. A la plaça de l'Ajuntament de Ripoll es va instal·lar l'únic punt de control en terres catalanes pels equips que van fer la presortida de la prova des de Barcelona. Després, es van dirigir cap al coll d'Ares passant per Sant Joan, Sant Pau i Camprodon. Avui, han continuat fins a la ciutat de Sant André les Alpes on començava el ral·li pròpiament dit.

A banda de Barcelona -on van arribar els cotxes que havia sortit de Marraqueix (el Marroc)- també hi van haver presortides des de (Polònia), Reims (Estat francès) i Glasgow (Escòcia).

Entre els 114 participants que sortien des de Barcelona destacaven dos antics guanyadors del Ral·li MonteCarlo de velocitat, el francès Bruno Saby (1988) i el finlandès Rauno Aaltonen (1967), que en aquesta prova participen al volant d’un Autobianchi A112 Abarth de 1976 i un Mini Cooper S de 1969, respectivament.
 
També van partir pilots de renom com l’expilot d’F1, Erik Comas (Alpine-Renault A110 1600 de 1973), al costat d’alguns dels millors especialistes europeus de la disciplina de regularitat.

Per Ripoll van passar un total de 28 marques que, malgrat la pluja, van fer les delícies delos amants del motor més clàssic. Van sobre-sortir els 15 Porsche,  els 13 Alpine-Renault i els 11 Lancia entre altres.

Galeria de fotos 2011 (Adrià Costa)

Galeria de fotos 2010 (Adrià Costa)

Galeria de fotos 2009 (Arnau Urgell)
 




Un dels vehicles participants sortint del control de pas de Ripoll. Foto: Adrià Costa