Ripoll homenatja Marià Font dedicant-li la sala soterrada de la plaça de la Lira

Inicien la darrera fase dels treballs per condicionar un espai que haurà costat 320.000 euros

Redacció
27 de gener del 2011
Teresa Jordà i Eudald Casas a la sala soterrada de la Lira.
Teresa Jordà i Eudald Casas a la sala soterrada de la Lira. | Arnau Urgell
Teresa Jordà i Eudald Casas a la sala soterrada de la Lira. Foto: Arnau Urgell

Ripoll recordarà a Marià Font, una de les històriques ànimes del teatre a la vila, dedicant-li la sala soterrada de la Lira. Els propers dies començarà la segona i darrera fase per adequar aquest espai que podrà acollir actes culturals amb un centenar de persones assegudes. Les obres de la sala –el darrer projecte pendent de la plaça coberta de la Lira- acabarà costant uns 320.000 euros.

Està previst que la nova sala Marià Font pugui entrar en servei el mes de març. Les obres pendents són els acabats interiors, la il·luminació i el sistema audiovisual i el mobiliari entre altres. Tenen un pressupost de 99.120 euros i han comptat amb una subvenció de vora 60.000 euros del Departament de Governació a través del PUOSC. El regidor d'Urbanisme, Eudald Casas, destaca que les subvencions de Cultura, la Diputació i el mateix Departament de Governació suposaran un 76% del global de projecte.

Per altra banda, l'alcaldessa Teresa Jordà es mostra confiada que a la primavera es pugui atorgar la concessió del bar –que en el primer concurs públic va quedar desert- a un privat que s'hi ha mostrat interessat. En el cas del Centre d'Atenció Turística (CAT), el podria gestionar finalment l'Associació de Carnissers i Xarcuters.

Bategen les sales del Museu

En el darrer ple municipal a banda de donar nom al soterrani de la Lira també es van batejar les diverses sales del Museu Etnogràfic. Es reconeixerà la tasca de bona part dels fundadors i principals col·laboradors de la història de l'equipament com Tomàs Raguer, Rossend Serra, Eudald Graells, Salvador Vilarassa, Núria Roqué, Josep Ribot, Josep Raguer, Agustí Casanovas, Zeno Puig i Gonçal Cutrina.