L'escola Joan Maragall de Ripoll aposta pel menjar ecològic i de proximitat

El menjador escolar, gestionat per l'AMPA, introduirà cada setmana com a mínim un producte del Ripollès

Redacció
12 de gener del 2011
CEIP Joan Maragall
CEIP Joan Maragall | Arnau Urgell
El CEIP Joan Maragall aposta pel menjar ecològic i de proximitat. Foto: Arnau Urgell

L'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'escola Joan Maragall del Ripollès ha decidit fer una aposta pel menjar ecològic i de proximitat. L'associació, que té delegada la gestió del menjador escolar, ha anunciat que a partir d'ara cada setmana introduiran com a mínim un producte agroalimentari del Ripollès.

Àngel Ferrer, president de l'AMPA, explica que la iniciativa pretén tant reforçar les iniciatives per desenvolupar el sector primari a la comarca com afavorir una dieta saludable i de baix impacte ambiental. En aquest sentit Hostesa, l'empresa que gestiona el menjador escolar, s'ha compromès a comprar productes de diverses associacions i empreses de la comarca com la carn ecològica de Pirinat, els iogurts de Mas Lladré, el poltre de l'Associació de Criadors d'Eugues del Ripollès o la llangonisseta de Ripoll.

“Tot plegat també té un objectiu pedagògic” explica Ferrer. Per aquest motiu en els menús que s'entreguen a les famílies deixarà ben clar d'on procedeixen els productes per tal de fomentar-ne el consum també fora de l'escola.

Reforma de la cuina

L'AMPA del Joan Maragall considera que cal continuar apostant per un model de cuina in situ als centres escolars. Per aquest motiu fa uns mesos van renovar totalment la cuina per tal de complir totes les normatives i augmentar-ne la seguretat i comodidat. Des de l'associació es va veure amb mals ulls el projecte per tirar endavant una cuina centralitzada.