El nou pavelló, al descobert

Recta final de les obres del nou equipament esportiu de Ripoll que s'inaugurarà el 25 de febrer

Arnau Urgell
07 de gener del 2011
Teresa Jordà i Ramon Serra conversant en el nou pavelló de Ripoll.
Teresa Jordà i Ramon Serra conversant en el nou pavelló de Ripoll. | Arnau Urgell
Teresa Jordà i Ramon Serra conversant en el nou pavelló de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El nou pavelló de Ripoll és a punt de ser una realitat. De fet, les obres estan a la recta final -avui mateix es completava la instal·lació del parquet-. La inauguració oficial està prevista pel proper 25 de febrer, uns mesos després de les previsions municipals que indicaven que seria a la tardor de 2009. En els darrers dies s'han polit detalls com la col·locació del nom de l'equipament (Centre de Tecnificació Esportiva l'Avellaneda) i un semàfor per permetre el pas de vianants per travessar la C-26.

Aquest divendres s'ha presentat a les entitats esportives un equipament que globalment suposarà una inversió de 4,7 milions d'euros. La visita d'obres ha servit per observar la magnitud d'una pista que, amb un sistema de cortines, podrà arribar a acollir tres entrenaments simultanis. Ja estan instal·lades les cistelles de bàsquet així com les 200 cadires pel públic -són un centenar menys que el pavelló vell- però amb la possibilitat d'ampliar l'aforament amb cadires plegables.

També està pràcticament acabat l'annex del Centre de Tecnificació Esportiva. "La joia de la corona" com l'han definit avui els responsables municipals. L'espai disposarà de dos tractaments d'spa, una sauna, un bany turc, una petita sala de fisioteràpia i un gimnàs amb una vintena de màquines. En aquestes instal·lacions hi podran accedir els socis de la piscina pagant un suplement, socis específics així com els membres dels equips dels clubs de Ripoll a partir d'un conveni amb el consistori.

El pavelló estarà obert els dimecres, dijous i divendres així com els dies de partit. Els encarregats de l'equipament són el personal contractat per la piscina mentre que en el cas de l'annex -que estarà obert permanentment- ha calgut contractar un especialista en activitat física. El nou pavelló acollirà l'activitat dels clubs de futbol sala i bàsquet mentre que en el vell s'hi quedaran bàsicament hoquei patins i patinatge.

A l'espera de confirmar Copa de les Nacions de Futbol Sala

Un dels primers esdeveniments que hauria d'acollir el nou pavelló és la Copa de les Nacions de futbol sala. El torneig, que enfrontaria Catalunya sis o set seleccions més com la Japó i Austràlia, estava inicialment previst per inicis de febrer. Ara, i segons ha explicat el regidor d'Esports Ramon Serra, s'ha posposat per finals de març tot i que encara no hi ha el finançament assegurat i, per tant, no es pot confirmar-ne la celebració.

Galeria de fotos visita d'obres pavelló gener 2011 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos visita obres pavelló octubre 2009 (Adrià Costa)