El Bisbe de Vic demana «fecunditat generosa»

Romà Casanova comença el 2011 lamentant "l'avortament assassí" i la "mentalitat anticonceptiva"

Quico Sallés
01 de gener del 2011
Bisbe Romà Casanova oficiant missa a Vic. Foto: Adrià Costa

Dura etzibada del Bisbe de Vic, Romà Casanova, en la primera glossa       de l’any 2011, difosa aquest divendres. Casanova en l'homilia "La família, santuari de Vida" analitza des del parer de la seva església el concepte cristià de la família. Una anàlisi que serveix de premissa de sortida per criticar la manca de natalitat, "l'avortament assassí", la "mentalitat anticonceptiva", el divorci i els diferents conceptes de família.

"La família es constitueix des de la base de l’amor i de la donació mútua dels esposos, l’home i la dona; la unió dels esposos és indissoluble; la vida humana, els fills, han de ser acollits en el si de l’amor dels esposos en la paternitat responsable'" afirma el Bisbe de Vic. A més afegeix una petició de procreació: "cal constatar una gran manca de fecunditat generosa entre els matrimonis cristians. I un poble sense fills és un poble sense futur".

Pel titular del Bisbat de Vic -que agrupa totes les parròquies del Ripollès excepte les de la Vall de Ribes- una arrel del fenomen de la baixa natalitat és la "mentalitat anticonceptiva". Una mentalitat que segons Casanova "creix a partir de l’hedonisme i la irresponsabilitat respecte a la sexualitat humana". Un element que, a criteri del prelat, "deslliga la sexualitat" del concepte "d'obertura a la vida". Així mateix insisteix que aquesta concepció del sexe comporta la justificació del "davallament de la natalitat" i "l'avortament assassí".