El 2010 en noms propis

Repàs alfabètic a les persones que han marcat l'any al Ripollès

Arnau Urgell
31 de desembre del 2011
Sergi Albrich. ERC de Sant Joan confia en la joventut del regidor republicà per refer-se del daltabaix de les municipals de 2007.

Gemma Arimany. La ripollesa d'adopció guanya el Premi de poesia Miquel Martí i Pol amb l'obra Ulls a través.

Albert Bosch. L'aventurer santjoaní completa el repte dels 7 Cims amb l'ascensió a l'Everest, guanya la Jungle Marathon per equips i torna el Dakar ara amb un “buggy”.

Jordi Caballeria. El santjoaní guanya el XI premi literari Jaume Maspons i Safont amb El temps que tot ho emmerda.

Cisco del Carol. L'Ajuntament de Molló el distingeix com a fill il·lustre per la seva tasca per mantenir la transhumància i la Tria dels Mulats d'Espinavell.

Eudald Casadesús. El polític ripollès revalida el seu escó al Parlament de Catalunya per cinquena legislatura i apareix en totes les travesses per ser el nou delegat del Govern a Girona.

Dani Comas. El ciclista de Gavà repeteix victòria en la prova de la Copa del Món de bicitrial celebrada a Ripoll.

Llatzer Escarceller. El 26 d'octubre mor l'actor ribetà als 96 anys d'edat.

Francesc Fajula. L'escultor santjoaní posa el seu granet de sorra a la Sagrada Família elaborant, entre altres, el Crist que en presideix l'altar.

Teresa Jordà. L'alcaldessa de Ripoll anuncia que es presenta per quarta vegada encapçalant la llista d'ERC amb la voluntat de revalidar el càrrec per tercer mandat.

Kilian Jornet. L'atleta cerdà torna a mostrar que és el millor a la disciplina de curses de muntanya i repeteix victòria a l'Olla de Núria.

Mario Ibáñez. Procedent de l'Hospitalet de Llobregat substitueix a Xavier Santajuliana com a inspector de la Policia Local de Ripoll, un càrrec que en els darrers anys es mira amb lupa.

David Moreno. El showman ripollès assoleix fama nacional aconseguint ser un dels tres membres de la Nova Trinca.

Joaquim Nadal. L'exconseller de Política Territorial esdevé el més hiperactiu a la comarca. Anuncia per la Setmana Santa de 2011 l'arribada dels quatre carrils de la C-17 a Ripoll.

Enric Pérez. El PSC aposta per segona vegada per l'actual president del Consell Comarcal per intentar recuperar l'alcaldia de Ripoll.

Jordi Pascuet. El pilot de la Seu d'Urgell guanya els Tres Dies del Trial de Santigosa de Sant Joan per sisena vegada.

Joan Puigcercós. El ripollès encapçala la llista d'ERC a les eleccions al Parlament i fracassa en passar de 21 a 10 diputats. Setmanes després anuncia que no tornarà a encapçalar el partit.

Joan Triadú. El 30 de setembre mor el crític literari, poeta, pedagog i ànima de la resistència cultural catalana nascut a Ribes de Freser el 1921.

Xavier Rabaseda. El Barça cedeix l'aler ripollès al Fuenlabrada on aconsegueix unes estadístiques molt notables i comença a interessar a diversos equips de l'NBA.

Irene Rigau. La ribetana d'adopció torna al Govern com a consellera d'Ensenyament després de ser-ho de Benestar i Família (1999-2003).

Skakhira. La cantant colombiana va revolucionar els seus fans en publicar al Twitter una imatge transportant gallinassa en una finca de Molló.

Joan Manuel Serrat i Lluís Martínez Sistach. Camprodon els distingeix com a fills adoptius en un multitudinari acte.

Antoni Soy. El ripollès passa de ser secretari general d'Indústria a degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Uvic. Abans anuncia la millora substancial de la situació de Comforsa.

Melitó Tubau,nou rector de Ripoll i Campdevànol en substitució d'Antoni Boqueras.

Ramon Tubert. “L'alcalde de la barretina” anuncia pel 2011 la retirada de la política municipal després de 20 anys –en dues etapes- en el càrrec.

Josep Vigo. Reconeix la tasca del botànic ribetà amb el premi Medi Ambient 2010.

També ens han deixat:Pere Arqués –ànima del teatre a Sant Joan-; Gaietà Garcia  -exregidor i exjutge de pau de Campdevànol; Joan Soler –rector emèrit de Camprodon-; Esteve Vila -darrer alcalde de Beget-; i Pere Freixa -primer alcalde democràtic de Vallfogona de Ripollès-.