Mor Pere Arqués, ànima del teatre a Sant Joan

Va dedicar més de cinquanta anys al SAT-Teatre Centre

Redacció
27 de desembre del 2011
Aquest diumenge va morir Pere Arqués i Anglada, considerat l'ànima del teatre a Sant Joan de les Abadesses. Arqués va dedicar més de cinquanta anys al SAT-Teatre Centre on havia actuat a “pràcticament totes les obres”. El difunt, que tenia 80 anys d'edat, serà enterrat aquest dimarts a les dotze del migdia.

Pere Arqués se'l recordarà per ser un dels grans artífexs dels pastorets santjoanins on feia un dels papers protagonistes. A més, havia fet tasques de direcció en el si de la companyia del SAT. Maria Cullell, amb qui va compartir 45 anys de teatre, recorda a ElRipollès.info que el Nadal passat va pujar per darrera vegada a l'escenari. Ho va fer en el marc del popurri musical 110 anys en solfa que va consistir en un viatge musical per les obres representades per l'entitat. Arqués, tot i que estava malalt, va rememorar algun dels personatges que havia encarnat com el batlle del Retaule del flautista.

A banda del teatre també era molt conegut per la seva tasca a la parròquia. Membre de 
l'Schola Cantorum, era habitual que fos ell qui portés la veu cantant en moltes de les misses del monestir. A més, havia fet de rapsoda en molts actes del poble.

Necrològica de Pere Arqués