Mas confirma Rigau com a consellera d'un departament que recupera el nom

La ribetana d'adopció encapçalarà Ensenyament que, durant el tripartit, s'ha anomenat Educació

Redacció
28 de desembre del 2011
Irene Rigau
Irene Rigau | Parlament de Catalunya
No hi hagut sorpreses. Artur Mas ha confirmat la ribetana d'adopció Irene Rigau com a consellera del seu primer executiu.

Rigau, com la resta de consellers, prendrà possessió del càrrec demà. Succeirà a Ernest Maragall al capdavant d'un departament que canvia de nom. I és que Mas ha volgut recuperar la denominació de l'època de Pujol -Ensenyament- després que en els darrers anys de tripartit s'hagués anomenat Educació.

Irene Rigau, que entre 1999 i 2003 va ser titular de Benestar i Família, va néixer a Banyoles el 1951. Actualment combina la seva residència entre Barcelona i Ribes de Freser -d'on és el seu marit i població on està empadronada-.

És llicenciada en Psicologia. Ha exercit de mestre d'educació infantil i primària a diverses poblacions de les comarques gironines, d'inspectora d'ensenyament i de professora a la Universitat de Girona i a la Universitat Oberta de Catalunya. Rigau ha estat la veu que ha defensat el plantejament de CiU en matèria educativa en els darrers anys a l'oposició.  Rigau ha d'aclarir ara si renova o no el concert econòmic a les escoles que separen nens i nenes i refer els ponts de diàleg amb una comunitat educativa en peu de guerra. Li toca digerir, a més, la sentència que amenaça el català com a única llengua vehicular.

Nota de premsa de Presidència