Redacten un nou projecte pel mur de la Ruta del Ferro però l'obra no té finançament

Urbanisme donarà demà el vist-i-plau al projecte després que una primera actuació afectés el mur original protegit pel POUM

Redacció
21 de desembre del 2010
Mur via verda
Mur via verda
El polèmic mur de la via verda. Foto: ElRipollès.info

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona ha de donar aquest dimecres el vist-i-plau al projecte per refer el mur de la Ruta del Ferro entre Ripoll i Girona. Ara fa un any, una actuació de manteniment del Consorci Vies Verdes va aixecar gran polseguera ja que va afectar el mur original que està protegit pel Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

L'actuació va ser motiu d'una interpel·lació de CiU al ple municipal i tant l'oposició com l'alcaldessa Teresa Jordà van coincidir en que era “lleig”. Més endavant el consistori va iniciar un expedient de disciplina urbanística per tal que el Consorci aportés una “solució definitiva” que garantís, al mateix temps, la seguretat dels usuaris i el compliment del POUM.

Fa uns dies que l'Ajuntament ja va rebre el projecte per tornar a actuar en el mur. El regidor d'Urbanisme, Eudald Casas, estima que pot costar uns 350.000 euros ja que és necessari fer un gran dic de contenció i, posteriorment, recobrir-ho amb la pedra original. Hores d'ara però, no hi ha finançament per una actuació que necessita la benedicció d'urbanisme per realitzar-se en sòl no urbanitzable. Casas justifica que el primer projecte no passés per la comissió ja que, a priori, es tractava d'una actuació de manteniment.