Reagrupament no pensa, de moment, en les municipals

Guillem Casòliva, portaveu de la secció local de Ripoll, considera que la manca d'entesa amb Solidaritat no va influir en els resultats el 28-N i no descarta que l'efecte Pere Munell "restés"

Arnau Urgell
21 de desembre del 2010
Guillem Casòliva passejant amb Joan Carretero.
Guillem Casòliva passejant amb Joan Carretero. | Arnau Urgell
Guillem Casòliva (dreta) passejant amb Joan Carretero. Foto: Arnau Urgell

Ja han passat tres setmanes de les eleccions al Parlament. Temps suficient per tal que Reagrupament paeixi uns resultats que, el seu portaveu a Ripoll Guillem Casòliva, es resisteix a acceptar com a negatius. La formació de Carretero va aconseguir al conjunt de la comarca 272 vots (2,0%) i va quedar en vuitè lloc, per darrera de la xenòfoba Plataforma per Catalunya. “De moment”, tot i que tot just queda mig any, no s'han plantejat si faran llista a Ripoll a les municipals.

Vist en perspectiva, per què els resultats de Reagrupament al Ripollès van ser tant dolents?

Bé, primer de tot no tinc clar que fossin dolents. Era la primera vegada que ens presentàvem i, per tant, no els podem comparar. Vam aconseguir 270 vots, un 2%, que certament és molt menys del necessari per aconseguir escó. Per tant, el que tenim clar és que no vam arribar prou a la gent.

Després dels resultats no considereu que va ser un error no arribar a una entesa amb Solidaritat?

No, perquè ens dirigíem a públics diferents. El nostre electorat potencial va acabar votant massivament a Convergència. És gent que tenia clar que la prioritat era acabar amb el tripartit i, per tant, va triar la via més directa.

Fa uns mesos es va parlar molt de Pere Munell que passava de ser el darrer alcaldable del PP a formar part de Reagrupament. Ha restat?

És possible, no t'ho sabria dir. En tot cas, si més no públicament, no ha participat a la campanya com a cara visible de la formació.

Encara forma part de Reagrupament?

Ningú m'ha dit el contrari.

Es plantegen fer llista a les municipals de Ripoll? S'havia dit que Reagrupament podria utilitzar a nivell local la marca Treball Municipal...

De moment, encara no n'hem parlat. Després de les eleccions al Parlament es va decidir que si els col·lectius locals de Reagrupament volien anar a les municipals ho haurien de fer amb una altra marca i, en cada cas, a nivell nacional es decidiria si es dóna o no suport.

En tot cas, el missatge d'independència i regeneració democràtica és necessari a Ripoll?

El d'independència segur que no, perquè no es pot declarar des dels ajuntaments. En canvi, el de regeneració democràtica, té tot el sentit del món.