El Cafè de l'Abadia de Sant Joan se suma a la Marató de TV3

Amb un concert del grup de poesia occitana Tronadissa

Redacció
17 de desembre del 2010
El proper diumenge 19 de desembre, a les 6 de la tarda, la sala Tosca del Cafè de l’Abadia acollirà un concert benèfic per a La Marató de TV3, a càrrec del grup de poesia occtiana Tronadissa.

Amb aquesta activitat, el Palau de l’Abadia i Sant Joan de les Abadesses se sumen a aquest projecte solidari que any rere any mobilitza Catalunya per aconseguir fons per a la investigació científica de malalties encara sense curació definitiva. L’entrada del concert és de 3 euros que es faran arribar a La Marató de TV3, enguany dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Tronadissa és un quintet que va néixer a finals del 2009 amb la voluntat de musicar i escampar arreu del món unes veus sovint amagades, ignorades o oblidades. Són les veus d’unes dones trobadores, les trobairitz, poetesses occitanes dels segles XII i XIII, poc conegudes malgrat la qualitat i delicadesa dels seus poemes. Unes poesies, escrites amb la seva llengua i que van “educar sentimentalment” Europa.

Les composicions musicals del grup Tronadissa són modernes i els textos originals provenen dels poemes traduïts al català, extrets del llibre Les Trobairitz, poetes occitanes del segle XII, de Magda Bogin (Barcelona, Editorial La Sal, 1988). Els músics que componen la formació són de Catalunya, Itàlia, Veneçuela i Holanda.

Myspace de Tronadissa