El Palau de l'Abadia recorda el fil que uneix el Comte Arnau i Joan Maragall

Un bust presideix des d'avui el claustre santjoaní, un escenari en el qual el poeta va situar la llegenda. L'acte d'inauguració ha estat el darrer d'Ernest Maragall com a conseller d'Educació

Arnau Urgell
15 de desembre del 2010
Ernest Maragall a davant del bust del poeta Joan Maragall.
Ernest Maragall a davant del bust del poeta Joan Maragall. | Arnau Urgell
Ernest Maragall a davant del bust del poeta Joan Maragall. Foto: Arnau Urgell

Sant Joan de les Abadesses ha estat sempre un dels punts de la geografia maragalliana. El poeta es va inspirar a la font del Covilar per escriure “La vaca cega” i també va fer més gran i coneguda la llegenda del Comte Arnau. Ara, la població vol esdevenir –en paraules de l'alcalde Ramon Roqué- un “ambaixador de la figura de Joan Maragall” per correspondre'l. De fet, un bust del poeta presideix des d'avui el claustre del Palau de l'Abadia, el punt neuràlgic de la cultura santjoanina.

El Palau de l'Abadia recordarà el fil que uneix el Comte Arnau i Joan Maragall. I és que el poeta va situar en aquest emplaçament un dels escenaris de la llegenda en el cèlebre article periodístic “Cercant el Comte Arnau”. Un bust obra de Genís Maragall el recorda en tres punts de la seva geografia literària: Sant Joan, la plaça Molina de Barcelona i Caldetes. Aquest dimecres al matí s'ha inaugurat en un acte que ha servit també per tal que el conseller d'Educació en funcions, Ernest Maragall, s'acomiadés del seu càrrec.

El conseller ha considerat “immillorable” que l'acte d'avui fos el seu darrer tant per homenatjar el seu avi com per fer-ho envoltat de mainada. I és que els alumnes de l'escola-institut de Sant Joan han estat els grans protagonistes amb les seves cançons i lectura de poemes com la “El cant de la senyera”, “El Comte Arnau” o “La sardana”. Ernest Maragall s'ha adreçat als nens i joves i ha assegurat que “anirien més enllà” i que “farien més gran Catalunya fent-se grans ells mateixos”. Entre les frases del seu “testament” polític ha destacat: “vosaltres sereu millor que nosaltres”.

Dos alumnes llegint El cant de la senyera Foto: Arnau Urgell